Annonce:
Annonce:

Brøndby-træner vil svinge kniven: - De har ikke grebet chancen

Brøndby-træner Alexander Zorniger varsler ændringer i Brøndby-truppen

Lige nu tæller Brøndby-truppen 30 spillere, og det er alt for mange, mener  Alexander Zorniger. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)
Lige nu tæller Brøndby-truppen 30 spillere, og det er alt for mange, mener Alexander Zorniger. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

(BRØNDBY): I skyggen af den forestående VM-slutrunde er Brøndbys Superliga-mandskab så småt gået i gang med forberedelserne til endnu en Superliga-sæson.

Flere nye spillere er tjekket ind på græsset på Vestegnen, mens andre gamle kendinge som Gregor Sikosek og Gustaf Nilsson er vendt tilbage fra lejeophold i Silkeborg.

I skrivende stund tæller truppen derfor hele 30 spillere, og det er alt for mange, mener Brøndby-træner Alexander Zorniger.

- Lige nu er de Brøndby-spillere (spillerne tilbagevendt fra lån, red.) Truppen er for stor, og i sidste ende kunne vi godt ramme et antal omkring 25 spillere. Vi kommer i fremtiden ikke til at have 27-30 spillere.

Annonce:

- Det kunne også være, vi rammer 20 spillere med to unge spillere oveni. Med 20 spillere ved alle, at de har én direkte konkurrent, man skal kæmpe med. Med 25 spillere er det muligt, men det giver ikke meningen at træne med så mange. Nogle spillere har fået deres chance i Brøndby, men de har ikke grebet den, så det giver ikke mening, siger Brøndby-træneren uden at uddybe, hvem han har i tankerne.

Ante Erceg er kommet til denne sommer. Foto: Brøndby IF
Ante Erceg er kommet til denne sommer. Foto: Brøndby IF
 

Mens Brøndby allerede har hentet Marvin Schwäbe, Mikael Uhre, Jens Martin Gammelby, Ante Erceg og Björn Kopplin ind, er der også stadig spørgsmålstegn ved lejespillerne Jan Kliment, Besar Halimi og Anthony Jung.

Alle tre har et lejeaftale, der udløber første juli, og derfor er der i øjeblikket dialog mellem dem og Brøndby om, hvordan fremtiden lyder.

- De er alle spillere, der har hjulpet os meget i sidste sæson. Jeg håber, vi kan finde en løsning for klubben og for spillerne, lyder det fra Zorniger, der stadig gerne ser den tyske midtbaneprofil Dominik Kaiser komme til klubben.

- Dominik er en interessant spiller, og jeg ville elske at have ham her, men vi må se, siger han.

Se Brøndbys nye spiller, Ante Erceg, scorer for Hajduk Split mod Brøndby i Europa League-kval august 2017

Annonce:

Den tyske træner glæder sig til gengæld over, at man tidligt har fundet afløserne for Frederik Rønnow og Teemu Pukki og har fået de fleste spillere ind i god tid.

- Alle trænere vil gerne råde over deres trup fra første træningsdag. For os er det endnu mere vigtigt, fordi vi spiller på en speciel måde. De skal først og fremmest lære vores stil. Træningen, atmosfæren, vores træningsmoral. De skal acceptere, at vi ved, at efter 75 minutter, lige meget hvor godt vi har trænet dem, kommer de til at være trætte. Vi skal vinde de sidste 15 minutter, som vi gjorde så godt sidste år, og det skal de lære, og det tager noget tid.

Brøndby starter Superligaen 16. juli ude mod Randers.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Derfor gik det galt for Brøndby

Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

* * *

Efter gummiben i guldkampen: Sådan vil Brøndby slå tilbage

 

Brøndby har købt kvalitet ind til bredden, mener Alexander Zorniger, der håber, det vil være med til at undgå formdyk

 

Annonce:

(BRØNDBY): Selvom der er masser af optimisme at spore i Brøndby efter tre ugers tiltrængt ferie, er der stadig et minde, et spøgelse, der lurer rundt omkring Brøndby Stadion.

For hvordan kan man glemme traumet om dét mesterskab, man smed væk i allersidste øjeblik?

Spørger man en Brøndby-fan, er svaret nok, at det gør man næppe. Det er et minde, der altid vil dukke op. Og sådan er det sikkert også for Brøndbys spillere. De har blot intet valg end at kigge fremad.

Og det har træner Alexander Zorniger heller ikke. Men såret er ikke helet, og der er stadig ting, der skal snakkes igennem.

- Hvordan vil du gribe den situation an over for spillerne?

- Jeg ville gerne have afsluttet sidste sæson og så først startet sæsonen op på første træningsdag. Men det har været umuligt for mig. Når jeg føler noget, taler jeg med en masse mennesker.

Foto: Skuffelsen var enorm i Brøndby. Nu skal man se fremad. Foto: Ritzau Scanpix/Anders Kjærbye
Foto: Skuffelsen var enorm i Brøndby. Nu skal man se fremad. Foto: Ritzau Scanpix/Anders Kjærbye
 

Annonce:

- Vi tænker stadig på detaljerne fra sidste år, og hvad der skete. Hvordan kan vi arbejde med det? Vi må ikke tabe en kamp på grund af det, der skete sidste år. Det er vores mål. Men vi skal lære af det, så vi måske kan få nogle detaljer bedre på plads i de afgørende kampe.

- Her taler jeg også om begyndelsen af sidste sæson, hvor vi tabte til Hajduk Split eksempelvis. Vi havde nogle kampe mod Hajduk, Panathinaikos og den sidste kamp mod FCK i ligaen (0-0, red.), hvor vi skal udvikle os.

- Når vi er i en situation, hvor vi ikke kan kontrollere modstanderen med vores spillestil, kæmper vi, fordi så er vi ikke som andre hold. Vores spil er ikke baseret på individuel kvalitet, men på hvordan holdet opfører sig. Sidste års oplevelser bliver en stor del af vores udvikling, selvom det var et hårdt slag, siger Alexander Zorniger.

Brøndby bekræfter: Er i dialog med Bundesliga-klub

Danmarks nye fodboldby: Her har kvinderne bukserne på

Brøndbys store transferkup: Snupper Pukkis afløser helt gratis

Stort overblik: Her er guldspillerne til dit managerhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: