Brøndby uddyber: Derfor blev det en tysker

Brøndbys sportsdirektør Troels Bech er godt tilfreds med ansættelsen af Alexander Zorniger

Hør Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen udtale sig oven på trænervalget.

Tyske Alexander Zorniger er tirsdag blevet ansat som ny cheftræner i Brøndby. Aftalen mellem parterne er kommet på plads efter et langt forløb, hvor sportsdirektør Troels Bech har været på udkig efter en permanent afløser for Thomas Frank, og nu er det altså faldet på plads.

Troels Bech glæder sig over aftalen med Alexander Zorniger.

- Han lever op til de forventninger, vi har i forhold til at udvikle unge spillere og integrere dem i holdet. Det har han gjort før. En overskrift er at vi skal være det bedste preshold.

- Vi skal presse højt og hårdt. Det handler også om aggressivitet og offensivt spil. Han har vist med sine tidligere hold, at han kan det. Det er en del af baggrunden for, at han er valgt, siger Troels Bech på et pressemøde i Brøndby.

Alexander Zorniger er en modig træner, der står for offensiv fodbold og højt pres. (Foto: All Over Press) Brøndby - 17. maj. 2016 - kl. 09:40 Slog Olsen og Wieghorst: Sådan er Brøndbys nye træner

- Der har været mange muligheder, og der er stadig folk, der ringer. Det er udtryk for, at Brøndby er attraktiv klub. Der har været dygtige trænere i overvejelserne, men når vi vælger Alexander i et bredt udvalg, er det ikke kun fordi, at det var ham, der var tilbage. Han passer som hånd i handske med det projekt, vi er i gang med, tilføjer han.

Troels Bech fortæller, at der både har været danske og andre udenlandske kandidater blandt emnerne i Brøndby.

- Vi har kigget både bredt og dybt. Vi har haft virkelig dygtige - også danske - kandidater i overvejelserne. Vi skulle ikke begrænses af nationalitet, men af kvalitet.

- Det har ikke handlet om at være træner af navn, men af gavn. Vi har kigget på, hvad vi havde brug for med vores projekt, og vi har ikke skelet til nationalitet eller CPR-nummer, siger sportsdirektøren.

Alexander Zorniger har erfaring fra Stuttgart og Bundesligaen. (Foto: All Over Press)
Alexander Zorniger har erfaring fra Stuttgart og Bundesligaen. (Foto: All Over Press)

Med ansættelsen af Alexander Zorniger skal Brøndby igen starte forfra med en ny træner med nye ideer. Det skal vendes til noget positivt, mener Troels Bech.

- Der skal være en forandring med en ny træner, og det skal vi gøre til en fordel for os. Alexander respekterer den igangværende proces omkring boldbesiddende spillestil i Brøndby.

- Det er hans udgangspunkt, men der skal også puttes mere i. Han er eksponenent for løbevillighed og aggressivitet, og det skal vores spillere også måles på i fremtiden, siger Troels Bech, der har flere positive ord at sige om Zorniger.

- Han er en del af den tyske generation af trænere, der i løbet af de sidste ti år har sat dagsordenen uden for Spanien. Tysk fodbold har lavet en slags Barcelona i længderetningen med større fysisk tilgang og flere løb. Alexander har meget videnskabelig dokumenation, så vi også ved, at vi gør det rigtige og ikke bare tror det.

- Vi er allerede temmelig avantgarde i forhold til at bruge teknologi i Danmark, men jeg er sikker på, at Alexander også vil bringe noget nyt med sig på den front, siger Troels Bech.

Se også: Tysk traditionsklub fyrer træneren

Sportsdirektøren oplyser desuden, at Alexander Zornigers kendskab til tysk fodbold også vil blive et tema i sommerens transfervindue.

- Jeg har kigget efter spillere, der kan hjælpe os, og der er også en tysker imellem, men Alexander har endnu stærkere viden om det, og det ville være mærkeligt, hvis vi ikke vi udnytter det, siger Troels Bech.

Alexander Zorniger er blevet ansat pr. 1. juni, men har første arbejdsdag 13. juni, hvor han vil arbejde med staben i Brøndby. Hans første træningsdag med Brøndby-truppen er 14. juni.

Fakta: Alexander Zorniger

Fødselsdag:
8. oktober 1967 (48 år gammel)

Trænerkarriere:
2004-2009: 1. FC Normannia Gmünd
2009: VfB Stuttgart (assistent)
2010-2012: SG Sonnenhof Großaspach
2012-2015: RB Leipzig
2015: VfB Stuttgart

Træner-statistik siden 2010:

TeamFraTilKampeSejreX'erTabteSejrsrate
Sonnenhof Großaspach1/7-1030/6-126429152045,31 %
RB Leipzig3/7-1211/2-159658251360,42 %
VfB Stuttgart29/6-1524/11-151551933,33 %

Total

17592414252,57 %

(Kilde: Wikipedia)

Se også: Brøndby stadig på udkig efter assistenttræner

8 kommentarer
Vis kommentarer