Brøndby undrer sig: - Hvordan kan de konkludere, som de gør?

Niels Frederiksen savnede fingerspitzgefühl fra dommerkvarteten i Aarhus, da han så rødt i Brøndbys 1-2-nederlag til AGF. Klubben fra Vestegnen kommer dog ikke til at klage over udvisningen, og Jesper Sørensen og Martin Retov får ansvaret i søndagens derby i Parken

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Søndagens derby mellem FC København og Brøndby bliver uden Niels Frederiksens deltagelse.

Brøndby-træneren så rødt mod AGF, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger kommer klubben fra Vestegnen ikke til at bruge de 25.000 kr., som det nu koster at klage til Disciplinærinstansen.

Brøndby har indsendt en redegørelse over, hvordan de opfattede forløbet omkring Frederiksens røde kort, der faldt i slutfasen af søndagens 1-2-nederlag.

Klubbens egne optagelser viser, at ingen af dommerne ser, at Niels Frederiksen i irritation over en Brøndby-fejl vælter en plastikstol.

- Og hvordan kan de så konkludere, som de gør? Principielt kunne det være en vildfaren bold fra en bolddreng, der havde væltet stolen. Det var det ikke. Det var mig, der væltede den.

- Det vedkender jeg mig fuldstændig, og det skal jeg lade være med, siger Niels Frederiksen, der kalder det for en hård dom, men samtidig anerkender, at der var lovhjemmel til at vise ham ud.

En væltet stol koster Brøndby-træner Niels Frederiksen derbyet mod FCK. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
En væltet stol koster Brøndby-træner Niels Frederiksen derbyet mod FCK. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- For mig handler det om situationsfornemmelse og lidt fingerspitzgefühl, men sådan er det. Det er mig, der har skabt de problemer. Det kan jeg ikke løbe fra, siger Brøndby-træneren, der som følge af det røde kort altså ikke må være med på bænken mod FCK.

- Det er jeg selvfølgelig frustreret og irriteret over. Jeg ville gerne have været en del af holdet til den kamp, men heldigvis har jeg to dygtige trænere ved med side, siger Niels Frederiksen med henvisning til Jesper Sørensen og Martin Retov, der skal forsøge at føre Brøndby-holdet helskindet igennem kampen i Parken.

- De er så erfarne, så det er jeg helt tryg ved. Det skal de to nok finde ud af at løse, og det er ikke sådan, at jeg er en enevældig konge, der træffer alle beslutninger selv.

- Vi er i konstant dialog om det, men det er mig, der har ansvaret i sidste ende, og derfor er det selvfølgelig også frustrerende, at jeg ikke kan være der, siger Niels Frederiksen til Ekstra Bladet.

Niels Frederiksen må en time før derbyet i Parken tage afsked med sine spillere og se opgøret fra tilskuerpladserne. Foto: Jens Dresling
Niels Frederiksen må en time før derbyet i Parken tage afsked med sine spillere og se opgøret fra tilskuerpladserne. Foto: Jens Dresling

Han må fra en time før kampstart, og indtil slutsignalet har lydt, ikke have noget med holdet at gøre og hverken være i omklædningsrummet eller andre steder, hvor han direkte eller indirekte kan opnå kontakt med spillerne.

Niels Frederiksen vil være henvist til tilskuerpladserne, hvor han skal udvise 'passende opførsel', som det hedder i DBU’s disciplinære bestemmelser.

I sidste sæson udfordrede Vejle-træner Adolfo Sormani i den grad karantænereglerne, men Niels Frederiksen kommer ikke til at lave fiksfakserier søndag:

- Har jeg karantæne, så kender jeg reglerne.

DIF er enig i hårde sanktioner mod Rusland

OB undersøger alvorlige beskyldninger fra AGF

Koster kassen: Sådan stopper de Superligaens største brokrøve

Superligaen indefra: AGF-profil kan ende i FCM

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+