Brøndby vil forlænge med guldfugl

Andrew Hjulsager har indledt drøftelser med Troels Bech om en forlængelse af kontrakten, der udløber næste sommer

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

For ét år siden var daværende cheftræner Thomas Frank i tvivl om, hvor lang tålmodighed klubben skulle have med Andrew Hjulsager.

Efter en flot debutsæson som senior og en fin anden sæson, var han meget svingende i sin tredje sæson på seniorniveau – 2015/16-sæsonen. Han røg ud og ind af holdet. Han præsterede for sjældent og virkede som en spiller, der trængte til luftforandring. Som kantspiller var der mange udfald og langt mellem de opløftende præstationer.

Hos flere fans var lunten også kort og flere ønskede ham nærmest hen, hvor pebret gror.

Men nu er billedet vendt helt på hovedet. Det er noget af en forvandling, Hjulsager har gennemgået på rekordtid.

Nu bliver han i stedet hyldet som en af de sande helt på Sydsiden af Brøndbys fans.

Efter den fornemme udligning mod FCK, blev hans navn igen og igen råbt op af Brøndbys fans på Sydsiden.

56745591.jpg 

I dialog med Troels Bech
Men det er nærmest et mirakel, der er sket med den 22-årige kreatør, der med udligningen mod FCK nu står noteret for seks sæsontræffere og en stabil præstation i alle sæsonens syv første kampe.

Nu taler ingen om, at kreatøren skal finde et andet sted at være. Kontrakten udløber næste sommer, og de flotte præstationer har også ramt sportsdirektør Troels Bech.

- Jeg har haft den første dialog med Troels, siger Andrew Hjulsager, der ikke vil gå nærmere ind i snakken om en forlængelse falder på plads allerede i efteråret.

Det markante spillemæssige løft Andrew Hjulsager hænger i høj grad sammen med den spillestil, som Brøndby nu praktiserer. Det passer ham rigtig godt at spille langt mere direkte og ikke med så mange boldberøringer på vejen mod modstandernes mål. Og så trives han langt bedre centralt på banen.

56746971.jpg 

Løber mange ekstra meter
- Om vi er udfordrer til FCK om fem kampe er svært at sige. Men hvis vi kan fortsætte den udvikling, holdet har gennemgået de seneste måneder, kan vi godt. Vi har sammen taget mange skridt og nu har vi den fordel, at vi kan træne sammen de næste par uger for at få spillestilen endnu mere på plads, siger Andrew Hjulsager og slår fast:

- Det er meget positivt, at alle er villig til at løbe ekstra meter for hinanden.  Men det har indtil nu også været meget positivt, at vi i alle kampe skaber mange chancer og har haft succes med den direkte spillestil. Ambitionen er naturligvis, at vi skal præstere over 90 minutter, påpeger han og roser den opbakning spillerne har fået fra fansene.

- Jeg føler, vi bliver løftet af vores egne fans. De kan godt lide den nye spillestil, fordi der sker så meget. For ét eller to år siden var vi måske blevet bange for at komme bagud. Vi ville have frygtet at tabe 0-2 eller 0-3. Nu jagtede vi sejren, da vi scorede. Vi ville vinde og det viser en høj selvtillid i truppen, vurderer han.

TV: Se målene fra derby-braget her:

Fra helvede til himlen: Overvejede at droppe Brøndby

Brøndbys mulige lejesvende så topbrag

Superligaens tophold delte: Højspænding, fight og dramatik

Eksklusivt interview: Så tæt var Brøndby på afgrunden

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU