Brøndby vinder efter kæmpe dommerfejl

Ronnie Schwartz og Teemu Pukki sikrede Brøndby sejren over ineffektive FCN

FARUM (Ekstra Bladet): Tre sejre i træk og tre gange clean sheet til Frederik Rønnow.

Sidste sæsons bronzevindere fra Brøndby har fundet melodien efter den elendige start med tre nederlag i træk.

2-0-sejren over FC Nordsjælland var lidt heldig. Brøndby vandt på et straffespark, som fejlagtigt blev dømt af dommer Michael Tykgaard, samt en stor målmandsfejl af David Jensen.

Michael Tykgaard vurderede, at Ronnie Schwartz blev nedlagt i straffesparksfeltet, men episoden foregik mindst én meter uden for feltet. Det blev dobbelt straf for FC Nordsjælland, fordi nyerhvervelsen Ramón Rodriguez samtidig blev udvist.

Se dem meget omtalte episode i videoen øverst i artiklen

Ronnie Schwartz scorede sikkert på straffesparket. Kort efter satte Brøndby tingene på plads, da David Jensen lavede en stor fejl. Han fik ikke sparket ordentligt væk. Teemu Pukki blokerede og bolden røg hen til indskiftede Johan Elmander, der uselvisk serverede den for Teemu Pukki. Han sørgede for sæsonens femte træffer.

Se Pukkis 2-0-mål her

De 6455 tilskuere var vidner til et opgør, hvor FCN var klart bedst efter pausen, men alt for ineffektive.

Hjemmeholdet dominerede efter pausen, hvor brasilianske Bruninho afsluttede på alt.  I løbet af fem minutter havde han tre afslutninger. Specielt i ét af tilfældene var han tæt på. Men Frederik Rønnow har vist sig som en værdig afløser for Lukas Hradecky. Rønnow udviser både ro, autoritet og enorm sikkerhed i alt, hvad han foretager sig.

Bruninho er en spændende type, men han vil også gerne selv afslutte eller føre den helt ind til modstanderens mål.

Emiliano Marcondes var faktisk tættest på at bringe hjemmeholdet i front, da han ramte den ene opstander på en afslutning.

Det må glæde landstræner Morten Olsen at se Daniel Agger styre Brøndbys bagkæde med enorm ro og sikkerhed. Brøndby-kaptajnen virker allerede i god form og optræder med enorm autoritet.

Se også: Friede til Brøndby: Nu er angriber blevet tilbudt

Jævnbyrdigt
Brøndby kom bedst fra start på opgøret. Ikke mindst i kraft af en stor fejl fra Martin Vingaard, der tabte bolden uden for feltet. Lebogang Phiri erobrede og afsluttede svagt, så David Jensen havde let ved at afværge.

Daniel Agger, der leverede en overbevisende indsats, var tæt på med et hovedstød. Men bolden sneg sig op ad den ene opstander på den forkerte side.

Hjemmeholdet blev stærkere og mere direkte som halvlegen skred frem.

Joshua John stod for forarbejdet og David Karlsson afsluttede, men desværre for FCN, fik Riza Durmisi blokeret den farlige afslutning.

Riza Durmisi måtte kort før pausen lade sig udskifte og det kan ligne et afbud til landsholdet. Han skal efter planen stille i landsholdslejren søndag aften på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Kort før pausen var Christian Nørgaard tæt på med et langskud, som David Jensen måtte op under overliggeren for at redde til hjørnespark.

137 kommentarer
Vis kommentarer