Brøndbys maveplasker: Derfor er det en god ide

I løbet af de kommende otte år er der i Brøndby-ledelsen ingen forventninger om at vinde guld - Brøndby skal bare i top-5 de næste fire år

Troels Bech skal i fremtiden sammensætte et slagkraftigt mandskab for færre penge. Det ventes, at spillerbudgettet skæres 10-15 mio. kr. om året. (Foto: Jonas Olufson)
Troels Bech skal i fremtiden sammensætte et slagkraftigt mandskab for færre penge. Det ventes, at spillerbudgettet skæres 10-15 mio. kr. om året. (Foto: Jonas Olufson)

Tålmodighed og troværdighed!

Det er ikke ligefrem de to ord, der har klæbet sig til Brøndby de seneste mange år.

Hverken troværdighed eller tålmodighed har kendetegnet, hvad der de seneste 11 år er foregået på Vestegnen.

Det har været en klub i kaos. En klub, der troede, den kunne købe sig til succes, men som nu bremser op og ser realiteterne i øjnene.

Brøndby snupper en maveplasker og håber at lande blødt. Man bremser i hvert fald alvorligt op på ambitionsbarometret og sætter sig realistiske mål for fremtiden.

Brøndby vil gerne forlænge med Daniel Agger, der menes at få i omegnen af 450.000 kr. om måneden. Det er mere tvivlsomt med de fem øvrige, der har kontraktudløb om blot  to måneder. (Foto: Lars Krabbe) Sport og Spil Brøndby-profilers løn afsløret: En million lønkroner i spil til sommer

Økonomisk balance i 2019
Planen om økonomisk ligevægt i 2017 og guld i 2018 er skrinlagt. Nu hedder den nye, beskedne målsætning:

I perioden fra 2016-19 skal Brøndby blot være med i Superligaens mesterskabs slutspil. Klubben budgetterer med en beskeden femteplads i alle fire år.

Samtidig skal klubben først gå i økonomisk balance i 2019. Fra og med 2018 må underskuddet aldrig blive større end 10 mio. kr. i Brøndby og skal rullende over en treårig periode derefter altid være positivt.

I den sidste fireårige periode af den nye strategiplan skruer Brøndby en smule op for ambitionerne. Her taler man om europæiske kamp hver sæson, hvilket vil sige medaljer. Man taler desuden om fortsat økonomisk ligevægt samt en gæld, der skal være nede på 20 mio. kr. i 2023.

- Vi kan ikke stå og sige, at vi er på nippet til at vinde mesterskabet i Brøndby. Vi vil med en ny plan skabe luft og færre frustrationer med lidt lavere ambitioner.

- Det ville være meget nemmere at stille sig op i koret og synge med på, at vi snart vinder mesterskabet igen. Men når man 11 år i træk ikke er blevet mester og har set kolossale summer investeret i håbet om at vinde et mesterskab, så virker det en smule blindt at blive ved med at råbe på det, forklarer Troels Bech og uddyber:

Brøndby Supporter Trust mener, at Brøndby skal skrue ned for forventningerne. Der skal spares lønkroner og det vil på den korte bane være fint, hvis holdet 'kun' kommer i slutspillet i Superligaen. Der er ingen drømme om hverken guld eller sølv. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Brøndby-fans overrasker: Utraditionel udmelding går mod klubbens mål  

Har købt forkert ind
- Vi har i en periode forsøgt at forcere udviklingen og nå hurtigere i mål. Vi har skyndt os at hente spillere ind, som vi troede havde mesterskabs niveau. Man kan godt sige, at vi har investeret store summer, vi ikke kan bevise, vi har fået værdi for. Vi har nok været dårlige til at bruge pengene, og vi har også brugt dem forkert. Derfor sadler vi nu en smule om, forklarer sportsdirektør Troels Bech og sætter lidt fodboldsprog på den fremtidige transferpolitik på Vestegnen:

- Man kan sige, at vi har forstrakt den store transfermuskel. Der er kommet en blødning, som vi skal have stoppet. Nu putter vi is på og stopper den ’økonomiske’ blødning.

Martin Albrechtsen får forlænget sin aftale med Brøndby. Den 36-årige stoppers aftale udløber først i 2017. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Brokker sig aldrig: Brøndby forlænger med veteranen

- Men der er naturligvis ingen garantier for, at vi bliver bedre af at spare. Men vi tror på, at vi skærer fedt fra og beholder musklerne, påpeger Troels Bech.

Fremtidens Brøndby handler kort og godt om, at man først bruger pengene, når de er i kassen. En forandring i forhold til tidligere, hvor Brøndby ofte købte ind med forventninger om, at holdet nok havner i toppen. Og så endte det hele med endnu et gigantisk underskud. År efter år.

- Det er altid nemt at love mere, end man har i posen. Men det hævner sig på et tidspunkt, påpeger han.


 

Brøndby kommer til at sælge færre billetter til derby-kampe. Er det en god ide? Ekstra Bladets sportchef giver sit bud

Sparer 10-15 mio. kr.
Troels Bech bliver i sandhed ramt på sit spillerbudget. I dag menes han at råde over et spillerbudget i omegnen af 70-75 mio. kr., hvilket er ligaens næstdyreste. I fremtiden får han et spillerbudget på 60-65 mio. kr.

- Vi vil i fremtiden fortsat have et budget, hvor vi befinder os i top-3 i Superligaen, siger Troels Bech, der afviser, at Brøndby ikke har medaljeambitioner, selv om målsætningen ’kun’ hedder en femteplads.

- Vi melder os ikke ud af top-3, men forskellen er bare, at vi ikke længere budgetterer med det. Jeg vil stadig betragte os som medaljeaspirant hvert år. Men vi vil bare lave en sund og bæredygtig forretning, siger sportsdirektøren og pointerer:

- Fodbold har altid levet af at sælge håb. Vi vil gerne sælge tro. Vi vil gerne vise, vi kan være troværdige i de ting, vi melder ud.

101 kommentarer
Vis kommentarer