Brøndbys nye træner: Bliver hverken Terry eller Adams

ANALYSE: Det tyder på, at det bliver en udlænding, der overtager tøjlerne i Brøndby, men det bliver ikke én af de engelske navne, der har floreret rundt i pressen de seneste måneder

Jan Bech Andersen, storaktionær og formand frem til tirsdag, har gode forbindelser til John Terry og Tony Adams. Men ingen af dem bliver træner i Brøndby til sommer. (Foto: Jens Dresling)
Jan Bech Andersen, storaktionær og formand frem til tirsdag, har gode forbindelser til John Terry og Tony Adams. Men ingen af dem bliver træner i Brøndby til sommer. (Foto: Jens Dresling)

Troels Bech ville gerne have en ny træner på plads 1. maj. Men det viste sig at være alt for optimistisk.

Der kommer formentlig til at gå et par uger, før Brøndby kan præsentere klubbens nye træner. Altså på et tidspunkt efter generalforsamlingen tirsdag 10. maj.

Og hvem er det så, feltet på to-tre kandidater er snævret ind til?

De bedste danske bud er med sikkerhed Lars Olsen og Morten Wieghorst. Brøndby har været i dialog med begge, men de figurerer tilsyneladende ikke øverst på ønskelisten hos sportsdirektør Troels Bech.

Til gengæld peger det lige nu mod en udlænding, der om kort tid sætter sig i trænerstolen i Brøndby.

På kompromis med stilen
I tilfældet Morten Wieghorst vil det kræve, han går på kompromis med sin spillestil og hele sin fodboldfilosofi. Han vil gerne være en boldbesiddende træner. En træner som Thomas Frank og Kasper Hjulmand, der dirigerer og dikterer spillet.

Men den stil vil Brøndby væk fra. Klubben går i fremtiden mere op i presspillet end procenterne i boldbesiddelse. Sagt på en anden måde, leder Brøndby efter en træner, der ikke triller for meget til siden, men spiller langt mere direkte og samtidig prioriterer presspillet ekstremt højt.

Lars Olsen nævnte Troels Bech her i Ekstra Bladet for én måned siden. Manden med det store Brøndby-hjerte er i kandidatfeltet. Men problemet med ham er, at han er på en lang kontrakt med det færøske fodboldforbund og derfor skal købes fri. Samtidig har han en god løn i sit nuværende job. En løn formentlig i omegnen af to mio. kr., som man kan tvivle på, om Brøndby er parat til at matche.

John Terry, Teddy Sherringham og Tony Adams har også været bragt i spil til trænerjobbet i Brøndby. Men det bliver ingen af dem, der skal forsøge at genrejse klubben i den nye sæson.

Tyder på en udlænding
Storaktionær og snart tidligere formand, Jan Bech Andersen, er privat ven med John Terry og har måske spillet golf med Tony Adams. Men til trods for sin investering og store indflydelse i Brøndby, er det ikke ham, der er udpeget til at finde den ny træner.

Og når man sadler fuldstændig om, som Brøndby gør og gearer ned, hvor man satser på billige spillere og talenter, skal man vel også have en træner, der tænker i de baner.

Morten Wieghorst kender alt til udvikling af unge spillere fra sin tid i FC Nordsjælland, men som nævnt kan hans kandidatur kollidere med stilen, hvis han ikke går voldsomt på kompromis.

Derfor peger det lige nu mod et udenlandsk trænernavn på Vestegnen. En træner, der kender Superligaen. Og det kan både være en svensk, norsk eller tysk træner.

Den nuværende Celtic-træner Ronny Deila, der stopper til sommer, blev nævnt i fredags på TV 3 Sport.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der endnu ikke været dialog mellem parterne. Men han skal ud at finde et nyt trænerjob, fordi han stopper i Celtic til sommer. Og han får formentlig ikke et job til 10 mio. kr., som han har i dag. Med en fortid i Strømsgodset, som han førte til mesterskabet i Norge, kender han alt til, hvad man kan tjene i skandinavisk fodbold.

Brøndbys sportsdirektør Troels Bech forsvarer her, hvorfor klubben ikke har som mål at vinde medaljer de kommende sæsoner:

51 kommentarer
Vis kommentarer