Brøndbys polske redningsplanke - min store forløsning

- Det har været en frustrerende tid, men jeg er glad for at få chancen og hjælpe holdet til sejr, siger matchvinder Kamil Wilczek

Kamil Wilczek havde en god aften mod AGF. (Foto: Philip Davali)
Kamil Wilczek havde en god aften mod AGF. (Foto: Philip Davali)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Han har ikke været Auri Skarbalius’ førstevalg. Da Thomas Frank stoppede 9. marts, valgte litaueren i den efterfølgende kamp at spille med Johan Elmander som topangriber.

Siden har Brøndby spillet fem kampe, hvor enten Teemu Pukki eller Elmander har været førstevalget. Indtil søndag, hvor AGF var modstanderen. Her valgte den midlertidige Brøndby-træner at spille med to angribere.

Kamil Wilczek fik chancen ved siden af Teemu Pukki. Og polakken kvitterede for tilliden. Dobbelt målscorer og matchvinder.

Nu har han startet inde tre gange siden ankomsten og i to tilfælde er han blevet matchvinder. Det skete også i forårspremieren, hvor han scorede det enlige mål mod Hobro.

En speciel evne
Man fornærmer ikke Kamil Wilczek ved at sige, han ikke er en stor teknisk boldbegavelse. Hans første berøring er ofte også den sidste. Men han evner altså at stå de rigtige steder. Og det er en ganske speciel kunst på en fodboldbane, når man er angriber og er købt for at score mål.

Brøndby Udvisning og brændt straffe: Brøndby vendte nederlag til sejr

Ingen af scoringerne mod AGF var spektakulære eller smukke. Det ene rammer ham på hælen og snyder Steffen Rasmussen, mens det andet blev scoret tæt under mål. Et enkelt mål.

- Det her var ikke min bedste kamp. Jeg følte ikke, jeg fandt rytmen i spillet, siger Kamil Wilczek, der stadig ikke kan kommunikere med sine holdkammerater. Han taler kun polsk og udtalte sig gennem en tolk.

Matchvinderen fortsatte:

- Det har været en hård og frustrerende tid at sidde uden for. Jeg har kæmpet hver dag på træningsbanen for at få chancen. Så det er en stor forløsning for mig at score to mål, selv om det ikke var de kønneste mål. Men de tæller lige meget og beviser forhåbentligt, jeg hører til på holdet. Det vigtigste for mig er ikke, hvordan målene scores, men at få den ind over stregen, forklarer Kamil Wilczek.

Kæmper for pladsen
Det er ikke meget Wilczek deltager i det opbyggende spil ude på banen. Han er ikke den store kombinationsspiller, der spiller et-to med flere holdkammerater og siden løber i position. Han er mere den udprægede boksspiller, der befinder sig i feltet og viser skarpheden på de åbne og løse chancer.

- Nu vil jeg kæmpe hele ugen for at spille næste kamp. Men det er naturligvis trænerens valg, siger Kamil Wilczek, der også glædede sig over hyldesten og anerkendelsen fra klubbens fans på Sydsiden.

Ingen tøven fra dommer Peter Rasmussen, der trak det røde kort til Morten 'Duncan' Rasmussen. (Foto: Philip Davali) AGF 'Duncan' udvist i Brøndby: Troede jeg fik skulderen på

Auri Skarbalius traf en rigtig beslutning ved at spille med Wilczek, der i vinter kom fra italienske Carpi oven på et efterår med begrænset spilletid. Thomas Frank var indstillet på at spille ham i form, men da han stoppede, røg Wilczek også af holdet.

- Wilczek er en type, der laver mange mål. De to mål han scorer mod AGF kalder vi rigtige angriber mål. Jeg er meget tilfreds med målene og hans store arbejdsindsats, siger Brøndby-træneren.

9 kommentarer
Vis kommentarer