Brøndbys sørgelige forvandling i egen hule

- Vi må indse, vi har været alt for svage til at forsvare vores eget felt, erkender anfører Johan Larsson om Brøndbys sæson, hvor hjemmebanen slet ikke er et fort som i sidste sæson

Brøndby har haft det overordentligt svært på hjemmebane i denne sæson. Foto: Lars Poulsen
Brøndby har haft det overordentligt svært på hjemmebane i denne sæson. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

De har solgt flere end 12.000 sæsonkort. Flest af alle i ligaen. De har en af de mest larmende hjemmebaner i kongeriget med Brøndby Stadion. Alligevel har netop hjemmebanen været det store problem for Brøndbys sølvvindere.

Den fæstning, som den var i sidste sæson, er blevet til en mareridtsbane, hvis man ser på øjebliksbilledet på Vestegnen,

Faktisk er det lidt paradoksalt med Alexander Zornigers tropper. I sidste sæson tabte de blot én kamp på Brøndby Stadion: 0-1 til FC Midtjylland i 'guldkampen' maj. I denne sæson er tingene i sandhed vendt på hovedet.

Brøndby har vundet over FC Nordsjælland tilbage i starten af august, siden spillede uafgjort mod Vejle, FC Midtjylland og OB samt tabt til Esbjerg, Horsens og SønderjyskE.

Havde vindermentalitet
Det gør mandskabet aktuelt til ligaens dårligste i egen hule.

- Det er et rigtig godt spørgsmål, hvorfor vi er gået fra at være det bedste til dårligste hjemmehold på så kort tid. Men ser man tilbage, var vi i sidste sæson utrolig gode i 2. halvleg. Uanset hvad det stod ved pausen, kværnede vi bare modstanderne i anden halvleg.

- Vi havde en særlig vindermentalitet, hvor vi kunne dræbe alle kampe efter pausen. Det er en fantastisk egenskab, men selvfølgelig er det også forbundet med en vis form for held. Det skal du opsøge og det må vi erkende, vi ikke har været dygtige nok til i sæsonen. Og så fortjener man heller ikke pointene, forklarer anfører Johan Larsson.

Johan Larsson er bestemt ikke tilfreds med defensiven. Her i selskab med forsvarskollegaen Paulus Arajuuri. Foto: Jens Dresling
Johan Larsson er bestemt ikke tilfreds med defensiven. Her i selskab med forsvarskollegaen Paulus Arajuuri. Foto: Jens Dresling
 

Gør ondt at forsvare
- Brøndby Stadion har været en fæstning. Modstanderne havde stor respekt for at komme her. For mange var det årets kamp. Men vi må erkende, vi ikke i en periode har været dygtige nok til at forsvare vores eget felt.

- Vi har momenter, som er gode i kampene. Men vi har slet ikke evnet at håndtere det over 90 minutter. Nu har vi også dårlige perioder.

- Vi er nødt til at indse, det gør ondt at forsvare. Det gør ondt at vinde fodboldkampe. Vi har ganske enkelt været alt for sårbare i visse situationer, erkender Johan Larsson, der slet ikke er i dialog med klubben i en forlængelse af den aftale, der udløber om blot to måneder.

- Lige nu går det mod arbejdsløshed, siger han med et skævt smil og tilføjer:

- Jeg har haft fire fantastiske år i Brøndby. Jeg er meget taknemmelig over min tid i klubben, pointerer han.

Et godt valg for klubben
Cheftræner Alexander Zorniger er til gengæld ikke meget for at tale om de manglende resultater på hjemmebanen.

- Vi sætter os ned og analyserer tingene, når efteråret er slut. Før vil jeg ikke komme med konklusioner, siger en kortfattet Alexander Zorniger om den svage statistik holdet har på Brøndby Stadion i denne sæson.

Til gengæld ser han frem til samarbejdet med Ebbe Sand fra 1. januar. 

- Jeg tror, han er et godt valg for Brøndby. Jeg mødte ham sidste forår på en træningslejr i Dubai og siden på et møde her i Brøndby for tre uger siden, siger Zorniger, der har bemærket, at Ebbe Sand i fremtiden vil have stor fokus på udviklingen af talenter fra Masterclass.

- Kvalitet og mentalitet hos talenterne er helt afgørende, hvis de skal slå til på førsteholdet, pointerer han.

Brøndbys vilde forvandling

I sidste sæson var Brøndby det bedste hjemmehold efter 14 spillerunder. I denne sæson er Alexander Zornigers tropper det dårligste.

Efter 14 kampe i sidste sæson havde Brøndby spillet en kamp mere på hjemmebane, men det ændrer ikke ved helhedsbilledet.

Se fakta herunder:

 

Brøndby efter 14 kampe:

Sæson: 2017/18 på hjemmebane:

8 hjemmekampe – 7 sejre – én uafgjort.

23-5.

22 point. (Superligaens bedste hjemmehold efter 14 spillerunder)

-

Sæson 2018/19 på hjemmebane:

7 hjemmekampe – én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag

9-11

6 point. (Superligaens dårligste hjemmehold efter 14 spillerunder)

 

Bevæget Sand: Brøndby skal vinde guld i min tid

Tæt på røde lygter i Brøndby

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind