Brøndbys store scoop: Så billig er deres nye målkonge

Kamil Wilczek koster ikke Brøndby mange millioner

Kamil Wilczek har været billig for Brøndby (Foto: Brøndby)
Kamil Wilczek har været billig for Brøndby (Foto: Brøndby)

Det er lidt af et scoop, sportsdirektør Troels Bech har lavet med købet af den polske bomber Kamil Wilczek.

Brøndby får nemlig manden, der scorede 20 mål i den bedste polske liga i sidste sæson, for et beløb i omegnen af 225.000 euro – 1,7 millioner kroner.

Det er normalt ganske utænkeligt at hente en angriber med mål i støvlerne for de småpenge.

Kamil Wilczek kommer til Brøndby efter et mislykket ophold i den italienske Serie A klub Carpi.

- Brøndby er en stor klub med stolte traditioner, og jeg vil gerne være med til at sikre, at klubben hvert år spiller med om medaljer. Jeg er opsat på at gøre mit til at løfte holdet yderligere i fællesskab med mine nye holdkammerater, siger Kamil Wilczek, der blev topscorer i den polske liga i sidste sæson.

Efteråret har han imidlertid tilbragt i Serie A med begrænset spilletid. Derfor forventer han, at der vil gå lidt tid, før han kan vise sit topniveau.

- Jeg ser frem til en god, lang opstart, hvor jeg har mulighed for at lære holdet og spillestilen godt at kende. Det tager selvfølgelig noget tid, og jeg ved, at der er hård konkurrence, men jeg går til opgaven med både ydmyghed og vilje til at arbejde for sagen, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil sætte mit aftryk, siger den nyslåede Brøndby-spiller til Brøndbys facebook-side

- Jeg føler, vi har lavet en rigtig god handel, som vil være til stor glæde for Brøndby på længere sigt, siger sportsdirektør Troels Bech til Ekstra Bladet.

Troels Bech har købt ny angriber til Brøndby (Foto: Linda Johansen)
Troels Bech har købt ny angriber til Brøndby (Foto: Linda Johansen)
 

Se også: Brøndby snyder FCK for eftertragtet angrebstalent

Per Bjerregaard er glad for sit travle liv som en rask og rørig pensionist. Foto: Philip Davali Sport og Spil Per Bjerregaard erklæret rask: Måtte snyde døden et par gange

Kamil Wilczek har været på blokken gennem lang tid på Vestegnen, men nu lykkes det Troels Bech at få en aftale i stand for de kommende tre et halvt år – frem til sommeren 2019.

- Vi er helt på det rene med, at vi først vil se Kamil nå sit topniveau hen over foråret. Måske først i slutningen af sæsonen, fordi han ikke har spillet så meget i Italien. Men han er en spiller, vi har tid til at vente på.

- Nu skal man også tænke på, at vi er i forvejen også ganske stærkt besat på angrebspositionerne, hvor vi har Teemu Pukki, Johan Elmander og Ronnie Schwartz.

Se også: Nul mål i 18 kampe: Agent lover ham verdens bedste løn

Også træner Thomas Frank er glad for købet af polakken.

- Wilczek har ikke fået mange minutter i benene i efteråret, så vi skal have gjort ham klar til at præstere i kamp. Nu handler det derfor først og fremmest om at få Wilczek integreret i truppen. Vi har en træningslejr og fem træningskampe foran os, og her skal han have minutter og kamp i benene samt en masse træningspas, hvor han skal lære holdkammeraterne at kende. Så ser vi, hvor vi står ved sæsonstarten, siger Frank til klubbens hjemmeside.

Med købet af Kamil Wilczek virker det sandsynligt, at Johan Elmander og Ronnie Schwartz slutter i Brøndby, når aftalerne udløber om fem måneder.

Elmander er nok fortid i Brøndby til sommer - se hans første mål i gult fra 2004 her:

68 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere