Annonce:
Annonce:

Brøndbys supersalg: Får 10 mio. kr for angrebskomet

Nikolai Laursen skifter til den hollandske mesterklub PSV Eindhoven på en treårig aftale

Nikolai Laursen (t.v) scorede det hidtil eneste superligamål mod FC Vestsjælland i april, hvor han blev skiftet ind og scorede efter fem minutters spil. (Foto: Lars Poulsen)
Nikolai Laursen (t.v) scorede det hidtil eneste superligamål mod FC Vestsjælland i april, hvor han blev skiftet ind og scorede efter fem minutters spil. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Brøndby har mistet endnu et stortalent, inden han for alvor har fået sit gennembrud i Superligaen.  

Men i modsætning til Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Nicolai Boilesen nåede 17-årige Nikolai Laursen at få sin Superliga-debut, inden han rejste til udlandet.

Han nåede tre superligakampe, scorede ét mål og fik også én enkelt optræden i en pokalkamp. Men nu er han tabt for de blågule på Vestegnen.

Det står klart efter, at PSV Eindhoven køber ham for et beløb i underkanten af ti mio. kr., ét år før hans kontrakt med Brøndby udløber.

Allerede sidste søndag efter Brøndbys sidste kamp mod Esbjerg, skrev vi, at PSV Eindhoven kunne blive en mulighed for stortalentet. Klubben har fulgt ham gennem længere tid.

Mens konkurrenter opruster: Brøndby skal sælge for 10 mio. kr.

Annonce:

Bestod lægetjekket mandag
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bestod Nikolai Laursen lægetjekket tidligere mandag. Siden har han forhandlet de personlige betingelser på plads i en aftale, der binder ham til den hollandske mesterklub de kommende tre sæsoner.

- Vi har mange talenter, som banker på til førsteholdet, men vi må og skal hele tiden forholde os realistisk til balancen mellem spilletid og økonomisk afkast. Så da PSV Eindhoven meldte sin interesse, stod det klart for alle parter, at vi skulle sige farvel til Nikolai.

- Nikolai har længe ønsket at prøve kræfter med en udenlandsk storklub, og da vi samtidig føler os godt kompenseret økonomisk, så var der hurtig enighed mellem os og PSV, udtaler sportschef Per Rud i forbindelse med salget.

Brøndby og Nikolai Laursen har været i dialog om en forlængelse af samarbejdet, der står til udløb næste sommer. Men den 17-årige angriber har ikke været i tvivl om, at han ville gribe chancen og prøve eventyret i PSV.

17-årig Brøndby'er om drømmedebut: Har drømt om det hele livet

Annonce:

- Jeg føler tiden er kommet til at prøve mit talent af i en stor europæisk klub, og hos PSV Eindhoven har jeg muligheden for at tage næste skridt i min karriere. Jeg er dybt taknemmelig for alt, hvad jeg har lært i Brøndby, og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre fodboldskole, siger Nikolai Laursen i forbindelse med skiftet.

Her er Nikolai Laursens eneste superligamål i karrieren:

Brøndby er i mål
Der er tale om et supersalg for Brøndby, der dermed er i mål, når det handler om sommerens transferaktiviteter. Målet var et salg for samlet 15 mio. kr. Det har Brøndby så godt som nået med Nikolai Laursens skifte til PSV samt Jannik Vestergaards skifte fra Hoffenheim til Werder Bremen, hvor Brøndby havde andel i videresalget med tre mio. kr. Derudover har Brøndby hevet to mio. kr. i land på lejeaftalen med Malthe Johansen, der har været i Porto.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: