Carlsberg klar med Brøndbys guld-øl: - Det er ærgerligt

Carlsberg har produceret tusindvis af mesterskabsøl til Brøndbys forventede guldfest - nu risikerer de aldrig at komme ud

Brøndby var sekunder fra en sejr over Horsens. Nu kan FC Midtjylland selv afgøre, hvor guldet skal hen. Foto: Claus Bonnerup.
Brøndby var sekunder fra en sejr over Horsens. Nu kan FC Midtjylland selv afgøre, hvor guldet skal hen. Foto: Claus Bonnerup.

Med tre runder tilbage af Superligaen, havde de fleste nok regnet med, at Brøndby ville hapse det danske mesterskab efter 13 års ventetid. Men efter et nederlag til FC Midtjylland og en skuffende uafgjort mod Horsens er man pludselig to point efter FCM inden sidste runde.

Carlsberg, der sponserer Brøndby, havde da også allerede planlagt lidt til de tørre ganer på vestegnen, når sæsonen er færdigspillet mandag aften.

Flere Twitter-brugere har delt et billede, hvor det tydeligt fremgår, at der findes øl-dåser, der fejrer Brøndby som dansk mester 2018.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Og øllene er ægte. Det forsikrer Carlsberg over for Ekstra Bladet. Det er dog ganske normal procedure, at produktionen af mesterskabs-øl sættes tidligt i gang og ikke et udtryk for, at man fejrede mesterskabet for tidligt hos bryggeriet.

- Man skal forstå ølproduktion, for vi har sat det her i gang for 40 dage siden. Det gør vi altid, når et af vores mange fodboldhold, som vi samarbejder med, er ved at vinde, eller når der er en chance for, at de vinder.

- Den beslutning skal vi træffe, lang tid inden vi ved, hvem der i virkeligheden vinder. Det er en kalkuleret risiko, siger Peter Giacomello, der som sponsorship and reputation director hos Carlsberg Danmark er ansvarlig for bryggeriets sponsorater.

Det er ikke meningen
Ifølge sponsorchefen er der produceret et sted mellem 30.000 og 40.000 dåseøl, som skal bruges mandag aften, hvis Brøndby mod forventning ender som mester.

Og hvis FC Midtjylland vinder...

- Så kommer de ikke ud. Vi har lavet det som en hyldest til fansene på dagen, hvor holdet bliver mester, siger han og ærgrer sig over, at nogen har fotograferet dåsen.

- Det, synes jeg, er ærgerligt. Omvendt kan jeg også godt forstå, hvis en stor Brøndby-fan ser den og bliver glad. Og så tager et billede og deler. Men det er selvfølgelig ikke meningen og burde ikke være sket.

- De bliver flyttet rundt i øjeblikket, fordi de selvfølgelig skal være i nærheden af Brøndby Stadion mandag, hvis de vinder, og i den forbindelse er der en, der har taget et billede.

- Sådan er det. Carlsberg planlægger altid efter succes, og går det ikke sådan, så må vi tage konsekvensen, siger han.

Udover Brøndby sponserer Carlsberg blandt andre FC København og det danske herrelandshold i fodbold.

FC Midtjylland Færdig hos guld-favoritterne: FCM-profil vil ikke forlænge

Brøndby Bjerregaard om afdød eks-borgmester: - Ingen topklub i Brøndby uden ham

De øvrige Brøndby-spillere tiljubler Hany Mukhtar, da han afgjorde kampen mod FCK på frispark i kampens sidste minut. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Voldsomt millionbeløb: Her er prisskiltet på Mukhtar

305 kommentarer
Vis kommentarer