Champions League-feber: Brøndby sænker mægtige Juventus

Brøndbys kvinder vandt 1-0 og er videre til ottendedelsfinalen ved kvindernes Champions League efter de flot slog italienske Juventus over to kampe

Nicole Sørensens enlige scoring var nok for Brøndby, der slog Juventus med 1-0 onsdag aften og dermed sammenlagt 3-2 over to kampe. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix
Nicole Sørensens enlige scoring var nok for Brøndby, der slog Juventus med 1-0 onsdag aften og dermed sammenlagt 3-2 over to kampe. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix

BRØNDBY STADION (Ekstra Bladet): 8531 tilskuere skulle forsøge at gejle Brøndbys kvinder op til kamp ved dagens opgør mod Juventus.

Det er tilskuerrekord ved dansk kvindefodbold, så der var noget at leve op til for kvinderne fra Vestegnen.

Brøndbys kvinder fik et flot 2-2 resultat med hjem fra den omvendte kamp i Italien, og det var da også et helt identisk hold, de stillede med fra start.

Juventus startede bedst, og det var da også dem, der kom først frem til en stor chance.

Efter et flot opspil blev Galli Aurora spillet fuldstændig fri i feltet, men Katrine Abel kom flot ud af sit mål og fik pareret bolden ud til hjørne.

På det efterfølgende hjørnespark fik de en næsten lige så stor mulighed ved Hilda Ekroth, som dog ikke formåede at sparke bolden i mål.

Brøndbys første store chance kom efter 19 minutters spil, hvor venstrebacken, Sofie Svava, rykkede flot fra sin modstander op ad fløjen og fik lagt et farligt indlæg.

Faktisk blev indlægget så farligt, at Laura Giuliani i Juventusmålet måtte rede bolden fra at gå i nettet direkte på indlægget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brøndby mødte Juventus i to tætte kampe, som Vestegnens kvinder dog kom sejrrigt ud af. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix
Brøndby mødte Juventus i to tætte kampe, som Vestegnens kvinder dog kom sejrrigt ud af. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix

Hun fik den dog reddet, og der kom ikke mere ud af den chance, men det var, som om det gav Brøndby-pigerne en fornyet tro på kampen.

De rykkede længere frem på banen, og selvom Juventus stadig var med i kampen, så kom Brøndby nu også frem til chancer.

Det nye, gode spil blev belønnet efter 32 minutter, da holdets angriber, Nicoline Sørensen, blev spillet fri i højre side og flot kunne sparke bolden i nettet fra en spids vinkel til en Brøndbyføring på 1-0.

Få minutter senere var det dog ved at gå galt i deres egen ende, da Aluko Eniola tryllede så meget med sine driblinger, at Kamilla Karlsen i Brøndbyforsvaret simpelthen faldt på halen. Den efterfølgende skudmulighed blev dog forspildt, og Brøndby slap med skrækken.

I overtiden af første halvleg gav Sofie Svava med en hård tackling et frispark på kanten af feltet. Det inkasserede hun et gult kort for.

Det efterfølgende frispark blev smidt ind i feltet, og der hoppede den rundt til flere skudmuligheder, men ingen formåede at sparke den forbi det tætte Brøndbyforsvar, og den blev clearet til slutfløjt på første halvleg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix

Starten af anden halvleg bød på et væsentligt mere afdæmpet spil, end det vi så før pausen.

Juventus fik overtaget en smule, men på grund af Brøndbys stærke forsvar kom de aldrig rigtig frem til de helt store chancer.

Efter 78 minutter landede Brøndbys Nanna Christiansen skævt efter et hovedstød og tog sig til knæet. Lidt behandling på banen kunne ikke løse problemet, og hun måtte forlade banen. Ind kom i stedet Frederikke Lindhardt.

Kort efter falder Cristiana Girelli i Brøndbyfeltet, og dommeren blæser i fløjten.

Det var dog ikke for straffespark men derimod for film, hun fløjtede, og Girelli måtte rejse sig igen med et nyerhvervet gult kort.

De få chancer, der var, tilfaldt Juventus, men Brøndbys bagkæde stod skarpt foran Katrine Abel i målet, der selv spillede en fremragende kamp, og hun blev da også kåret til kampens spiller.

En chancefattig anden halvleg nåede sin afslutning, og Brøndby vandt kampen 1-0.

De er dermed videre til ottendedelsfinalen ved kvindernes Champions League efter en flot præstation over to kampe mod Juventus.

Se også: Brøndby låner stort millionbeløb - derfor gør de det

Se også: Fra Brøndby til Mesut Özil: Dansker er første mand på nyt hold

Se også: Jubler over Superliga-stjerne: Nyd ham - han er snart væk igen

80 kommentarer
Vis kommentarer