Annonce:
Annonce:

Chok i Brøndby: Oprykkerne snød Zorniger

Yuri Yakovenko blev matchvinder, da Esbjerg vandt over Brøndby i en kamp, hvor hjemmeholdet slet ikke ramte niveauet

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby fik langtfra en perfekt optakt til torsdagens første playoff møde med belgiske Genk på udebane. I overværelse af 13.743 tilskuere på Brøndby Stadion måtte sølvvinderne gå fra banen efter sæsonens første hjemmebane-nederlag. Oprykkerne fra Esbjerg vandt overraskende 1-0 på en scoring kort før tid af indskiftede Yuri Yakovenko.

Det kan godt være, at Brøndby havde bolden mest og i lange perioder pressede Esbjerg langt tilbage på egen banehalvdel. Men spilovertaget evnede Brøndby ikke at omsætte i scoringer.

Spillet blev i lange perioder for langsomt, uopfindsomt og præget af flere pasningsfejl. Det er tydeligt, at Alexander Zornigers mandskab slider med ay finde melodien fra sidste sæson.

Annonce:

Gæsterne fra Esbjerg kom ikke til Brøndby for at underholde. Det var tydeligt, at vestjyderne satsede på en nulløsning i opgøret. Der var ikke mange offensive trusler hos Esbjerg, der havde sin farligste spiller i Emmanuel Oti Essigba. Han havde et langskud, som Marvin Schwäbe efter pausen måtte ud i fuld længde for at afværge.

Men gæsterne slog alligevel til i slutminutter, da Jacob Lungi Sørensen smed et fladt indlæg ind fra højre side. På midten kom indskiftede Yuri Yakovenko først på bolden og scorede bag Marvin Schwäbe.

Brøndby pressede voldsomt på i slutminutterne, hvor heldet var med vestjyderne, da et hovedstød fra en Esbjerg-forsvarer ramte underkanten af underliggeren og sprang i spil igen.

Artiklen fortsætter under billedet..

Brøndby blev dukket af et chanceskabende Esbjerg-hold på Vestegnen. Lars Poulsen
Brøndby blev dukket af et chanceskabende Esbjerg-hold på Vestegnen. Lars Poulsen

Zorniger sparede flere
Med baggrund i det tætte program sparede Alexander Zorniger flere af sine profiler. Anthony Jung, Dominik Kaiser og Lasse Vigen sad på bænken, mens hverken Paulus Arajuuru og Benedickt Röcker var at finde i truppen. De to sidstnævnte sad ude med skader. Endelig afsonede Ante Erceg karantæne i opgøret.

Annonce:

Brøndby sled med at få det flydende kombinationsspil til at fungere. Der blev lavet alt for mange tekniske fejl, lige som Hany Mukhtar ikke havde sin bedste dag på kontoret.

Når netop den lille tyske troldmand ikke rammer sit topniveau, slider Brøndby med at finde kreativiteten frem.

Wilczek på stolpen
Kamil Wilczek var som altid en stor trussel, når han kom i nærheden af modstanderens mål. I kampens indledende fase var han tæt på at score på et skud fra distancen.

Bolden ramte den ene opstander og sprang i spil igen. Siden headede polakken bagover eget hoved fra kanten af feltet. Det hovedstød var ved at fange Jeppe Højbjerg, men den velspillende Esbjerg-keeper nåede tilbage og fik afvist til hjørnespark.

Esbjerg var før pausen sjældne gæster foran Marvin Schwäbes mål. Men der var momenter, hvor Brøndby viste defensive svaghedstegn. Med mere skarpe frontløbere var de blågule blevet straffet. Emmanuel Oti Essigba fik en friløber, kom forbi Marvin Schwäbe, men afsluttede alt for svagt.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech
Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech
 

Annonce:

Ærgrer sig over Superliga-kometens valg: - Ikke det rigtige skifte

Rønnow i nyt kæmpe mareridt: Tyske amatører bag sensationelt pokal-chok

Brøndby-stjerne i ulykkelig situation: Nu sendes han til Tyskland

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: