Dårligt nyt til Brøndby-bomber: - Det er sort uheld!

Kamil Wilczek er i storform for Brøndby, men han skal ikke pakke VM-tasken, lyder det fra Polen

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

- Hvis ikke Kamil Wilczek kommer til VM, må de have en helt fantastisk trup, der må være favoritter til at vinde VM.

Hvis Brøndby-træner Alexander Zornigers ord om Brøndby-angriberen Kamil Wilczek skal stå til troende, kan det polske fodboldlandshold godt forberede sig på en hed VM-sommer i Rusland.

For i skrivende stund står Brøndbys polske måltyv Kamil Wilczek ikke på den liste af VM-spillere, som landstræner Adam Nawalka vil sende til FIFA allerede fredag. I hvert fald ikke, hvis man skal tro den polske sportsavis Przeglad Sportowy.
 

Sådan foregår VM-udtagelsen

Senest mandag 14. maj skal alle deltagende forbund indgive en liste af op til 35 spillere, man skal udtage den endelig trup ud fra.

Herfra skal landstræneren finde frem til de 23 spillere, der skal udgøre den endelige trup. Den skal senest være FIFA i hænde 4. juni.Wilczek har ellers været brandvarm i mesterskabsspillet for Brøndby, hvor han har scoret hele ni mål i syv kampe.

- Ifølge vores avis oplysninger er han end ikke med i den 35 mand store bruttotrup, som bliver sendt til FIFA på fredag. Det er sort uheld for Wilczek, at han først er begyndt at score i foråret, fordi alle hans direkte konkurrenter til angrebet har gjort netop det samme.

-Der er flere foran ham, som han ikke har overhalet, og det ligner, at det koster ham pladsen. Konkurrenterne har hele tiden været i en bedre position end ham, efter han missede sin chance for at imponere tilbage i november, fortæller journalist fra Przeglad Sportowy, Marcin Dobosz, der følger det polske landshold, til Ekstra Bladet.   

Wilczek var i efteråret udtaget til to venskabskampe mod Uruguay og Mexico, hvor han fik muligheden for at overbevise landstræner Adam Nawalka.

Zuper Zorniger: Han ligner Liverpool-superstar

Polakken fik 67 minutter i kampen mod Uruguay, og han skuffede så slemt, at det ikke blev til mere spilletid mod Mexico. Og det indtryk, han efterlod, har varet ved hos landstræneren, mener eksperterne i Polen.

Polakkerne vil efter alt at dømme gøre plads til 3-4 angribere i VM-truppen, og af dem sidder Robert Lewandowski og Arkadiusz Milik tungt på de to første. Herefter tyder alt på, at Nawalka vil satse på den unge komet David Kownacki. Dermed er der rift om den fjerde og sidste plads, som er den, Wilczek i givet fald skal håbe på.

Men lige nu er angribere som Anderlecht-spilleren Lukasz Teodorczyk, Ludogorets-angriberen Jakub Swierczok og den 22-årige topscorer Krzysztof Piatek fra Cracovia foran Brøndby-angriberen.

Kamil Wilczek kom til Brøndby i 2016 efter et mislykket ophold i Serie A-klubben Carpi, og på trods af et par udsving undervejs har angriberen leveret varen for det måske kommende mesterhold.
 
Lokal avis afslører: Storklub fører kampen om Daniel Wass

Se også: Brøndby overrasker: Henter spiller i Hobro!
Se også: Overraskende udmelding fra stor Brøndby-profil

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+