Daniel Aggers bombe: Stopper karrieren

Kroppen kan ikke holde til mere – helt færdig med fodbold

Torsdag formiddag annoncerede Agger sit stop som professionel fodboldspiller

Daniel Agger stopper karrieren.

I en alder af 31 år har den tidligere Liverpool- og Brøndby-spiller besluttet sig for, at den sidste kamp på topplan er spillet.

Det oplyste han på et uformelt pressemøde torsdag ved middagstid i Rosenhøj Boldklubs klublokaler i Hvidovre.

- Det bliver svært det her, begyndte Daniel Agger.

- Det er ikke noget, der er nemt. Jeg får det endnu sværere, når jeg ser, hvor mange er mødt op. Det har været svært, men jeg trækker stikket, og jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, lød den endelige dom.

Daniel Agger har brugt det seneste halve år til at tænke over fremtiden. De seneste to uger har han haft ekstra mulighed til at fokusere på, om han skulle fortsætte eller det var slut.

Han er kommet frem til, at kampen mod SønderjyskE for Brøndby 29. maj blev den sidste på topplan. Mulighederne var ellers mange.

- Jeg har talt med både Åge Hareide og Morten Olsen. De sagde begge, at jeg skulle fortsætte, fortalte Daniel Agger.

- Jeg havde mange muligheder, og det var positivt. Det bekræftede mig i, at der var folk i verden, der synes, at det var acceptabelt. Tyrkiet er det, jeg har tænkt mest over, fortalte han.

Kroppen er meget slidt og det er definitivt slut med fodbold på topplan for den 31-årige stopper.

Daniel Agger har i sin karriere kæmpet med mange skader. Rygskaderne har voldt ham store udfordringer og kostet lange skadespauser.

Efter mange års tro tjeneste på Vestegnen, Anfield og landsholdet er det slut. Daniel Agger har ikke mere i sig, og vil hellere bevare stoltheden end forfølge lysten til fodbold, som stadig er der.

Beæret barndomsklub: Plads til Agger på vores oldboys-hold

Men han har også haft lår-, læg-, lyske-, skinnebens og knæskader.

17. maj afslørede Ekstra Bladet, at Fenerbahce var seriøs bejler til Daniel Agger. Siden var klubben ude at bekræfte den konkrete interesse i den danske landsholdsanfører.

Men Daniel Agger har valgt, at karrieren ikke skal fortsætte på trods af, at der – udover Fenerbahce - var en række tilbud til ham.

Daniel Agger debuterede for Brøndby 25. juli 2004 i en alder af 19 år, hvor han fik de sidste 10 minutter i superligakampen mod OB.

Siden blev han en stor profil på Michael Laudrups mesterhold, der vandt mesterskabet i sommeren 2005.

Daniel Agger blev i januar 2006 solgt for et rekordbeløb på 64 millioner kroner til Liverpool FC, hvor han var med til at spille Champions League-finale i 2007. En finale Milan vandt med 2-1.

Daniel Agger spillede for den engelske traditionsklub Liverpool i otte en halv sæson. Han sluttede i klubben som viceanfører.

Hans sidste kamp på topplan blev hjemmekampen mod SønderjyskE 29. maj.

Daniel Agger har - afbrudt af opholdet i Liverpool - spillet i Brøndby, siden han var 12. Han er derfor naturligt folkeeje på Vestegnen. (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger har - afbrudt af opholdet i Liverpool - spillet i Brøndby, siden han var 12. Han er derfor naturligt folkeeje på Vestegnen. (Foto: Jens Dresling)
 

Frygtede Agger-ankomst: Nu forlader landsholdsspiller storklub

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hvad er dit bedste minde med Daniel Agger? Del det med os her:

Tak for alt, Agger: Hvad husker du forsvarskæmpen for?