DBU indleder sag mod Agger

Fodboldens Disciplinærinstans har indledt en disciplinærsag mod Brøndby-stjernen efter albuesving mod Mathias 'Zanka' Jørgensen

Brøndbys Daniel Agger var hurtigt ude med en undskyldning til Zanka efter sit albuesving i derbyet mod FCK (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys Daniel Agger var hurtigt ude med en undskyldning til Zanka efter sit albuesving i derbyet mod FCK (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldens Disciplinærinstans indleder en sag mod Daniel Agger.

Landsholdsanføreren ramte Mathias 'Zanka' Jørgensen med et albuesving i derbyet mellem Brøndby og FCK 2. påskedag, og det har affødt en livlig debat.

Skal Daniel Agger straffes eller ej? Nu tyder noget på, at hammeren kommer til at falde.

Se også: Agger erkender: Ja, jeg ramte Zanka

Daniel Agger erkendte efter 0-0-kampen at have ramt 'Zanka', men sagde i samme forbindelse, at det absolut ikke var hans hensigt. Den forklaring kommer han formentlig til at gentage over for Fodboldens Disciplinærinstans.

Se den meget omtalte situation her:

Dommer Michael Tykgaard dømte ikke noget i situationen, men Fodboldens Disciplinærinstans har mulighed for på eget initiativ at tage en sag op:

- Superligadommer Michael Tykgaard og den øvrige dommerkvartet observerede ikke en episode mellem Daniel Agger og Mathias 'Zanka' Jørgensen i mandagens derby mellem Brøndby og FC København i Superligaen.

Se også: Efter Agger-albue: Her er Zankas version

- Som det fremgår af fodboldens disciplinære bestemmelser 1i  1)a er det dog muligt for Fodboldens disciplinærinstans af egen drift at sagsbehandle en episode, såfremt ”dommeren, linjedommerne eller 4. dommeren ikke har set og vurderet under kampen, og som indebærer en forseelse, hvor en spiller udsætter en modspiller for fare, eller som i øvrigt er udtryk for en adfærd, der i alvorlig grad er utilladelig eller voldsom".

- På den baggrund har Fodboldens disciplinærinstans bedt Brøndby IF om en redegørelse for episode, før man træffer en beslutning om forseelsen dokumenteret af tv-billederne er strafbar eller ej, skriver DBU i en nyhed på sin hjemmeside.

Afgørelsen forventes klar inden kommende Superliga-runde

Se også: Agger om pippende Sviatchenko: Hurtigere på tasterne end på banen

Fodboldens Disciplinærinstans har tidligere i denne sæson uddelt karantæne.

SønderjyskE-træner Lars Søndergaard fik to spilledages karantæne for at udvise usportslig og illoyal adfærd ved at stille spørgsmålstegn ved dommer Anders Poulsens objektivitet i et tweet.

I sidste sæson fik OB-målmand Mads Toppel to spilledages karantæne for at slå Esbjergs Michael Jakobsen i mellemgulvet, og Brøndbys Sanne Troelsgaard fik samme straf for at rive en modspiller i håret.

Bliver Daniel Agger-sagen taget op af Fodboldens Disciplinærinstans, kan Brøndby-forsvareren efter alt at dømme se frem til to dage i skyggen.

Dommer Michael Tykgaard har i øvrigt lavet en indberetning på selve kampen, og derfor kan både Brøndby og FC København se frem til yderligere problemer.

Der blev affyret romerlys i begge ender og kastet med ting mod spillerne.

Se også: Efter derby: Sager mod både Brøndby og FCK

FCK-målmand Stephan Andersen fik kastet en lighter efter sig, mens hjemmeholdets Ferhan Hasani blev bombarderet med kasteskyts i 1. halvleg.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en indberetning på kampen fra dommeren. Det er nu en igangværende sag, så jeg har ikke yderligere kommentarer til indholdet i indberetningen, siger Henrik Andersen, sekretær i Fodboldens Disciplinærinstans, til Ekstra Bladet.

129 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere