Den grimme sølvsmag: Brøndby-profiler græd

- Vi smed selv guldet væk, men jeg er alligevel stolt over det fællesskab vi har skabt over den seneste sæson her på Vestegnen, siger Christian Nørgaard

Christian Nørgaard holder tårerne tilbage, men stemmen knækker over flere gange.

Han kigger ned i jorden og kan ikke juble over sølvmedaljen. Billedet på Christian Nørgaard efter afslutningen på Superligaen kan skæres ud på følgende måde: Vis mig en tilfreds nummer to, og jeg vil vise dig den evige taber.

Christian Nørgaard vandt ingen sølvmedalje. Han var med til at smide guldet væk. Direkte i armene på FC Midtjylland.

Udkørt og grædefærdig
Brøndby-profilen er stadig ramt. Meget ramt over hele afslutningen på Superligaen. På den indre harddisk kører stadig to billeder for ham, når han spoler én uge tilbage på nethinden: Scoringen til FC Midtjylland efter hjørnespark og udligningen fra Horsens i sidste sekunder i fredags.

- Jeg var udkørt og helt grædefærdig fredag aften, efter vi havde smidt det hele væk i sidste sekund, siger Christian Nørgaard efter sæsonens sidste kamp, hvor 1-1 mod AaB ikke fik den fjerneste betydning i guldkampen.

- Det gør lidt ondt det hele. Jeg havde bare lyst til at græde. Vi ville så gerne have vundet det her mesterskab, vi førte med fem point, men smed det hele væk til sidst.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

- Men vi må erkende, det er imponerende, hvad FC Midtjylland har leveret i slutfasen. Vi stod ikke distancen, mens de bare vandt det hele, analyserer Christian Nørgaard.

Han går tirsdag på sommerferie frem til 13. juni og efter de signaler han tidligere har sendt via Ekstra Bladet skal den nye sæson også foregå i Brøndby. Kontrakten udløber i 2020, men han sigter mod en ny sæson på Vestegnen.

Stolt over fællesskabet
Talentet er nu blevet til en profil. En af Superligaens mest markante. Som midtbanekriger, bolderobrer og blandt ligaens bedste som defensivt omdrejningspunkt.

- Vi er nødt til at kigge fremad. Vi har taget et kæmpe skridt og skabt en helt ny tro her på Vestegnen.

- Sølvet symboliserer ikke så meget i sig selv. Det er mere den måde vi har fået Vestegnen op at ringe på. Det betyder rigtig meget for mig. For alle.

- Jeg er stolt af at være en del af sådan en klub og ikke mindst fællesskab. Når vi kigger tilbage, kan vi være stolte af at have vundet en titel. Men lige nu gør det virkelig ondt, fordi vi var så tæt på, siger Christian Nørgaard.

Når midtbaneslideren sætter sig op i helikopteren og analyserer, hvad der gik galt i slutfasen, er konklusionen ikke krystalklar.

- Det mentale pres er ikke forklaringen på, at vi smed mesterskabet væk. Måske har den manglende erfaring hos os spillere haft en betydning. Omvendt har vi jo været meget ærgerrige for at vinde noget, siger han og slår fast:

- Sidste år fik vi to sølvmedaljer, i år fik vi guld og sølv (pokal og Superligaen). Næste år må vi tage to guldmedaljer, smiler han.

Brød sammen
Hele Brøndby-truppen har været ramt efter nedturen i Horsens. Enkelte mere end andre. Men alle har været meget påvirket af oplevelsen. Kasper Fisker var en af dem, der brød helt sammen lørdag morgen på hotelværelset oven på oplevelsen.

- Det er den værste følelse jeg har haft. Jeg lå og græd på hotelværelset lørdag morgen, da det gik op for mig.

- Jeg ringede hjem tidligt lørdag morgen (6.20) og snakkede med min datter. Derefter brød jeg sammen. Jeg blev virkelig påvirket, forklarer Kasper Fisker, der kalder sæsonafslutningen for hans største skuffelse nogensinde.

OB Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

1. division Dansk fodbold-profil stopper karrieren efter kikset oprykning

Brøndby har allerede vundet pokaltitlen, men nu jagter man selvfølgelig The Double. Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Sport og Spil Satsede på guld: Så meget brugte Brøndby forgæves på mesterskabslir

Hany Mukhtar er sæsonens bedste spiller ifølge Ekstra Bladet. Fotos: Jens Dresling/Lars Poulsen Sport og Spil Her er Superligaens 25 bedste spillere

60 kommentarer
Vis kommentarer