Den nye strategi: Brøndby skal bare i slutspillet

Brøndbys ny målsætning taler slet ikke om mesterskab frem til 2023 – de næste fire år skal man i slutspil og derefter’ spille europæisk hvert år

En femteplads. Det er, hvad Brøndby-spillerne skal opnå ifølge klubbens nye strategi. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
En femteplads. Det er, hvad Brøndby-spillerne skal opnå ifølge klubbens nye strategi. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Brøndby skal ikke længere vinde guld i 2018.

Ambitionsniveauet er sænket og tålmodigheden steget på Vestegnen.

Onsdag fremlagde direktør Jesper Jørgensen og sportsdirektør Troels Bech den nye strategiplan for Brøndbys fremtid.

En beskeden plan, der nu taler om at skrue markant ned for forventningerne. Det handler om troværdighed og tålmodighed i fremtiden. Man vil i fremtiden komme med realistiske udmeldinger – både økonomisk og sportsligt.

Med den nye plan udviser Brøndby tålmodighed. Visionen og strategien for fremtiden består af to perioder på hver fire år.

Kun slutspil
For den kommende periode fra 2016-2019 skal Brøndby hvert år blot opnå en plads i mesterskabsslutspillet. Der bliver kun budgetteret med en femteplads.

Der er altså ingen ambitioner om hverken guld, sølv eller bronze i de kommende år frem mod 2019.

Samtidig skal troværdigheden udbygges, mens man skal i økonomisk ligevægt i 2019.

I den næste fireårige periode fra 2020-2023 skal fundamentet være endnu mere bæredygtigt.

Her skruer man lidt op for ambitionerne og satser på europæisk deltagelse hvert år. Det betyder samtidig, at man skal være tæt på medaljerne.

I den periode skal Brøndby fortsat være i økonomisk ligevægt og reducere gælden med minimum otte millioner kroner om året, således at man ved udgangen af 2023 maksimalt har en rentebærende gæld på 20 mio. kr.

- Vi har i et realitytjek foretaget en vurdering af, om vores vision 2017 plan kan opfyldes. Det kan den ikke, hvis vi skal være troværdige, siger Troels Bech og slår fast:

- Vi befinder os ikke lige nu på et niveau, hvor vi kan tillade os at række ud efter mesterskabet. Vi skal sikre os, at vi ikke gældsætter klubben og derfor skruer vi lidt ned for transfermusklerne i fremtiden, forklarer Troels Bech, der erkender, at Brøndby de senere år har foretaget mange dyre fejlindkøb, hvor man ikke har fået valuta for pengene.

- Vi kommer ikke til at lede efter en mesterskabsspiller, som vi ikke har råd til. Vi vil have lidt mere tålmodighed og sikre, at vores egne spillere fra Masterclass har gode muligheder for at få spilletid, påpeger han.

Bedste talentakademi
Den nye strategi har fokus på en række områder, hvor Brøndby vil fokusere kræfterne. Mest interessant er det, at Brøndby skal være bedst til presfodbold, men klubben skal også have det bedste talentakademi.

Den nye plan kommer blot halvandet år efter den seneste strategiplan blev sendt på gaden. 29. august 2014 meldte Brøndby ud, at ambitionen var en forretning i balance i 2017 og guld i 2018.

Nu taler man ikke længere om guld, men om en forretning i balance i 2019.

Det har længe stået klart, at Brøndby tog munden for fuld, da man meldte de ambitiøse planer ud i slutningen af august for snart to år siden.

På trods af, at Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Daniel Agger, der var med til at vinde det seneste mesterskab i 2005, blev hentet hjem, har Brøndby ikke formået at finde de rigtige spillere til at bringe holdet helt frem til toppen af ligaen.

Brøndby har i mange år været klubben med det næststørste lønbudget efter FC København, men det ser nu ud til at blive ændret i fremtiden. Der skal bruges færre lønkroner på spillerbudgettet.

Sportsdirektør Troels Bech skal være dygtigere til at finde de rigtige spillere, der passer ind i Brøndby. Og så skal de koste væsentligt mindre end tilfældet hidtil har været.

Troels Bech sendte allerede signalerne om den nye linje i januars transfervindue, hvor han hentede billige spillere som Kamil Wilczek, der kostede 1,7 mio. kr. i Carpi, samt David Boysen i Lyngby. Han blev købt fri for et beløb i underkanten af 300.000 kr.

48 kommentarer
Vis kommentarer