Derfor er Frank imponeret over Elmander

- Det siger meget om Elmanders personlighed, når jeg ser hvor flot, han har tacklet den svære situation, siger Thomas Frank

Tirsdag har Brøndby-spillerne fri, men Johan Elmander møder og selvtræner. Han vil tilbage på holdet. (Foto: Lars Poulsen)
Tirsdag har Brøndby-spillerne fri, men Johan Elmander møder og selvtræner. Han vil tilbage på holdet. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Tirsdag er Brøndby-spillernes officielle fridag. Men ikke for Johan Elmander.

Den 34-årige veteran møder i Brøndby for at selvtræne. For det første elsker han at træne og for det andet er han ikke tilfreds med at være reserve.

Med scoringer i de to seneste Superliga-kampe, er han også på vej til at give Thomas Frank positive problemer, når han skal sætte sit hold til både torsdag i pokalturneringen mod HB Køge og igen søndag mod OB.

- Jeg ser Johan Elmander på 9'er positionen. Og her har han været vores plan B, fordi vi har spillet med Teemu Pukki, men det er klart, at de seneste indhop Johan har leveret giver noget at tænke over, siger Thomas Frank og forklarer lidt om, hvordan han mener svenskeren har tacklet den svære situation.

- Professionalisme er mange ting. Men den indstilling og mentalitet jeg har set fra Johan i den her tid har været enestående. Det fortæller virkelig noget om hans personlighed. Johan er typen, der sætter holdet først. Og det er en fantastisk kvalitet, mener Thomas Frank, der ikke er afvisende overfor at give Johan Elmander chancen torsdag aften i pokalkampen mod HB Køge.

Se også: Tilfreds Kahlenberg: Har langt mere overskud nu

- Det er med i mine overvejelser, siger cheftræneren, der kalder Elmander et stort forbillede, når det handler om at tackle de svære stunder, hvor man ikke er stamspiller.

Johan Elmander spiller slet ikke den rolle, han var tiltænkt, da han sidste sommer skrev en toårig aftale med Brøndby.

- Jeg bruger aldrig tid på at brokke mig. Når jeg ikke spiller, må jeg yde noget ekstra på træningsbanen, forklarer han.

Til trods for Johan Elmander har fået en reserverolle i Brøndby, er han særdeles godt tilfreds med målstimen i efteråret.

- Jeg har scoret tre mål i Europa og tre i Superligaen. Derudover har jeg fem assist. Jeg er godt tilfreds og har en høj effektivitet, når man ser på, hvor meget, jeg har spillet, forklarer Johan Elmander.

Torsdag i pokalkampen tyder det på, at Thomas Frank vil spare et par spillere, der kan få et tiltrængt pusterum.

Det virker oplagt at spille med Johan Elmander på toppen og give Teemu Pukki en pause. Han kan også rykke finnen ud til venstre og spille med Elmander på top. Det vil betyde, at Ronnie Schwartz bliver ofret.

Se også: Tidligere Brøndby-angriber er gratis og jagter ny klub

TV: Gensynets glæde: Se højdepunkter fra Brøndbys 5-0 sejr over FCK herunder

61 kommentarer
Vis kommentarer