Derfor er Thomas Frank langt fra fyring

Brøndbys cheftræner er ikke i farezonen for at blive fyret, selv om holdet kun har fået ét point i tre forårskampe

Thomas Frank skal ikke frygte en fyring lige nu, men sejrene skal snart til at komme. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank skal ikke frygte en fyring lige nu, men sejrene skal snart til at komme. (Foto: Lars Poulsen)

Når Brøndbys bestyrelse mandag mødes til et ordinært bestyrelsesmøde er de sportslige resultater og Thomas Frank på dagsordenen.

Men efter hvad Ekstra Bladet erfarer, er der opbakning til Brøndbys cheftræner - i hvert fald lidt endnu på trods af de manglende sportslige resultater i foråret. Thomas Frank bliver ikke fyret mandag, selv om det kun er blevet til ét point i tre kampe.

Med en målsætning om top-3 er Brøndby-træneren under et massivt pres i resten af foråret. Lige nu er Brøndby seks point fra målsætningen og overhalet af AaB. Brøndby er nede som nummer fem i Superligaen.

Her er fem grunde til, hvorfor Thomas Frank ikke står foran en fyring lige med det samme.

1. Holdet har flyttet sig

Ét point i tre forårskampe er slet ikke godt nok, men der er tegn på, at Brøndby spillemæssigt har flyttet sig. Der virker slet ikke til at være de samme udfald som vi så i efteråret. Der er en langt bedre struktur på holdet, selv om resultaterne – indtil videre – udebliver.

Stephan Andersen måtte både passe på sig selv og FCK-buret søndag eftermiddag. (Foto: Lars Poulsen) FC København Bombarderet af Brøndby-fans: Var værre sidste gang

2. Bedre defensiv organisation

Der er scoret fem mål mod Brøndby i foråret – tre efter dødbolde (hjørnespark). Alligevel er påstanden, at Brøndby har fået en bedre defensiv organisation, hvor modstanderne ikke kommer til lige så mange store chancer i åbent spil.

3. Ting tager tid

Brøndby skal i top-3. Selvfølgelig skal de det. Alt andet er skuffende. Men for to år siden balancerede klubben på randen af lukning og kollaps. Det tyder på, at der er en forståelse i klubben for, at tingene måske kommer til at tage længere tid end forventet.

Flot kamp i Parken, men nu skal sejrene komme, Thomas Frank. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen RESPEKT, Thomas Frank - men...  

4. Ledelse handler ikke i panik

Thomas Frank tænker ikke kun på førsteholdet. Han tænker på klubben. Det projekt han har sat i gang handler om kulturen i hele klubben.  Det kommer til at gavne klubben på længere sigt. Mon ikke ledelsen kan se det? Og derfor ikke føler anledning til at handle i panik. For det vil være en panikløsning at fyre ham her og nu.

5. Hvad løser en fyring?

Historisk har fyringer ikke den store effekt. En fyring kan være nødvendig, hvis spillerne har mistet tilliden til træneren. Men spørg i Brøndby. Ingen har mistet tilliden til Thomas Frank – tværtimod. En fyring vil derfor betyde, at Brøndby skal starte helt forfra. Derfor klap hesten.

Sublime mål, fantastiske redninger og konge-kulisse: Genoplev det bedste fra søndagens medrivende New Firm-drama her:

54 kommentarer
Vis kommentarer