Derfor lægger Brøndby pres på Phiri

ANALYSE: Brøndby vil nu have et svar fra Phiri-lejren, om han fortsætter eller skifter

Anfører den ene uge og sat af holdet næste uge.

Det var opsigtsvækkende, da Alexander Zorniger søndag efter 0-1 nederlaget i Parken lagde kortene på bordet og afslørede, hvorfor Lebogang Phiri var ekspederet ud på Brøndbys bænk.

Cheftræneren ved ikke om sydafrikaneren er en del af Brøndby-fremtiden. Derfor var han sendt på bænken. Et klart og tydeligt signal fra træneren til en spiller, som han ellers ’elsker’, fordi han passer til den presfodbold Brøndby spiller.

Det havde været den nemmeste løsning for tyskeren at sige, han tænkte på, hvem han skal bruge til pokalfinalen, hvor Phiri har karantæne.

Det gjorde Alexander Zorniger ikke. Han var i stedet hudløs ærlig. Og det var tyskeren af én grund: Nu vil Brøndby have et klart svar fra Phiri-lejren.

Sportsdirektør Troels Bech skal vide, hvad Lebogang Phiri vil efter sæsonen. Nu er det slut med at trække beslutningen.

Artiklen fortsætter under billederne:

48191485.jpg

62035404.jpg

Troels Bechs vigtigste opgave er at forlænge med Phiri:

Der er således sendt en gigantisk presbold mod Søren Lerby og de øvrige agenter/rådgivere, som forsøger at bidrage til at påvirke Lebogang Phiris fremtid. Og der skulle være en del i den lejr, der forsøger at bidrage til beslutningen.

Der ligger stadig et tilbud på bordet fra Brøndby til Phiri. Et tilbud, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger firdobler hans løn fra 55.000 kr. om måneden til 220.000 kr.

Et attraktivt tilbud, der angiveligt er bedre end tilbuddet fra New York City. Men der er også en slutdato på det tilbud, fordi Troels Bech er i gang med dispositionen til næste sæson.

Det kan være en stor fordel for en spiller at være transferfri, hvis han samtidig præsterer på banen.

Det har ikke været tilfældet for Lebogang Phiri. Han har haft et skuffende forår, fordi han naturligvis er blevet påvirket af, hvad der skal ske efter sommerferien.

Søren Lerby og hans rådgivere har trukket sagen i langdrag i håbet om, at der dukker noget mere attraktivt op. Agenten har den største interesse i, at Phiri skifter klub, så han kan tjene penge.

Tilbuddene står tilsyneladende ikke i kø til Phiri, fordi præstationerne har været meget ujævne. Og nu skal de beslutte sig. Hvis de venter meget længere end sæsonafslutningen 28. maj er løbet formentlig kørt i forhold til en fremtid på Vestegnen.

Presbolden ligger hos Phiiri.

Bænket i Brøndby: Derfor spillede Phiri ikke
 

Tøffe om Phiri-drama: Derfor handlede Zorniger

Her kommer Zanka med stikpille til Brøndby-fansene før pokalfinalen:

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby til sommer

Brøndbys bomstærke brumbasse: En stor spiller i en lille krop