Derfor sejler Brøndby rundt lige nu

Thomas Frank skal ikke frygte for sit job - endnu, men med ambitioner om en plads i top-3 skal Brøndby snart til at vinde fodboldkampe, hvis Frank fortsat skal være en del af planerne

Derfor sejler Brøndby rundt lige nu

Thomas Frank: Den dårligste kamp under mig

Brøndby har fået en historisk dårlig start på Superligaen.

Aldrig tidligere i Superligaens historie har Brøndby kommet fra land med nul point efter de tre første spillerunder.

Når man hedder Brøndby og taber tre kampe i træk, så står der malet krise ud over ansigterne på alle på Vestegnen.

Thomas Frank har meget at bekymre sig om for tiden.

Her er et bud på Brøndby-trænerens fem største hovedbrud lige nu:

1. Holdet uden leder
Et fodboldhold skal have et hierarki. Det har Brøndby med profiler som Daniel Agger og Thomas Kahlenberg. Men det hjælper ingenting lige nu, hvor de ikke kan spille. Når de to profiler ikke er klar, har Brøndby ikke en leder på banen. Ingen i den nuværende trup evner at løfte holdkammeraterne i modgang. Og det er et enormt problem for Brøndby i den nuværende situation.

2. Et hold uden dynamik
Et hold med spillere, der løber uden bold har gode muligheder for at vinde fodboldkampe. Når man ser Brøndby-mandskabet fra Hobro-kampen, så var der ingen bevægelse uden bold. Det, der foregår på banen er fantasiløst og Brøndby er et hold uden dynamik og den kreativitet, der skal være på et fodboldhold i fremdrift.

3. Et hold uden mod og vilje
Brøndbys fans brølede efter 0-2-nederlaget til Hobro: Den gule trøje forpligter. Det vil være klogt, hvis Brøndby-spillerne ser sig selv i spejlet i dag. Thomas Frank har også erkendt, at meget handler om det mentale. Du skal som fodboldspiller vise mod og have den rigtige vilje til at vinde duellerne. Men du skal også have modet til at udfordre modstanderne. Det har Brøndby ikke i den nuværende forfatning. Alt for mange slår op i banen.

Krisen i Brøndby: Frank er fredet - lidt endnu

4. Smal trup og mange kampe
Man kan ikke tillade sig at pive over de mange kampe. For det er et stort ønske fra Brøndby at spille i Europa. Men torsdag spiller holdet den sjette europæiske kamp på lidt over én måned. Derudover har holdet spillet tre Superligakampe. De mange kampe krydret med skader til Agger, Kahlenberg og sygdom til Christian Nørgaard betyder, at Brøndby-truppen er lidt slidte tidligt på sæsonen. Og det er bekymrende for resten af efteråret, hvis truppen skal genrejses.

5. Forstærkninger lader vente på sig
Brøndby har hentet Magnus Eriksson og Ronnie Schwartz, men de er slet ikke i fodboldform til at bidrage med noget fra start i Superligaen. Med skader til Thomas Kahlenberg og Daniel Agger er Brøndby lige nu voldsomt svækket i forhold til sidste sæson, fordi Ferhan Hasani også er forsvundet. Læg dertil, at Frederik Rønnow skal spilles ind som ny målmand fra søndag i Randers. Den finske landsholdsspiller Kasper Hämäläinen er - som Ekstra Bladet har nævnt mandag - en kandidat på Vestegnen.

Afsløring: Brøndby jagter finsk profil