Derfor vinder Sønderjyske medaljer - og derfor gør BIF ikke

Sønderjyske imponerede nok engang og holder fast i titlen som nærmeste pointmæssige udfordrer til FC København og medaljer ligger lige til - helt sådan ser det ikke ud hos Brøndby, som ellers vandt

Pierre Kanstrup sparkede SønderjyskE tættere på medaljer med sit sene dommedagsdrøn. (Foto: Christer Holte)
Pierre Kanstrup sparkede SønderjyskE tættere på medaljer med sit sene dommedagsdrøn. (Foto: Christer Holte)

Der hersker ikke den store spænding om mesterskab eller nedrykning i Superligaen. Dertil er FC København formentlig for suveræne og Hobro for dårlige.

Til gengæld er der i den grad spænding om, hvor sølv og bronze skal placeres. FC Midtjylland, AaB, Brøndby og så sæsonens overraskelse ligger alle med gode muligheder for at nappe medaljer og pladser i Europa.

Men hvem ender det med? Baseret på søndagens kampe giver Ekstra Bladet dig her fem gode grunde til, at Sønderjyske kan ende med medaljer. Og du får også fire grunde til, at Brøndby får det svært, selvom de vandt over AGF søndag aften.

Derfor vinder SønderjyskE medaljer

Det gør de godt:

1. Kollektivet fungerer fantastisk. Hver enkelt spiller ved, hvad de skal på banen. Alle mand har – fordi det hele er så sammentømret – mod til at udfordre, og det overrasker tit modstanderne. Alle slider og slæber for holdet i 90 minutter.

2. Marin Skender er som regel sikkerheden selv, og det sammenspil, han har med forsvaret foran sig, er noget nær perfekt. Pierre Kanstrup er manden, der svinger taktstokken med autoritet bagude, og han er samtidig guld værd ved standardsituationer i modstandernes straffesparkfelt.

3. Adama Guira er en slider af format på den centrale midtbane. Han vinder næsten alle nærkampe. Han er sikkerhedsventil, når det handler om defensive opgaver, og han kan samtidig sætte gang i det fremadrettede spil.

4. Tommy Bechmann i front er måske bedre end nogen sinde. Og med støtte fra Nikolaj Madsen og Johan Absalonsen har SønderjyskE en trio, der er målfarlig, og som aldrig lader jagten på individuel succes overstråle det at være en del af kollektivet.

5. Jakob Michelsen blev kåret som årets træner, og han har vist, at han kan skabe noget med de midler, der nu engang er til rådighed. Han giver frihed til spillerne, fordi de forstår at forvalte den. Og derfor ser man i dag et SønderjyskE-hold i mange kampe være meget mere boldbesiddende end i tidligere sæsoner.

Pierre Kanstrup vil ikke sige noget om SønderjyskE's nye målsætning. Men han vil meget gerne have medaljer. (Foto: Christer Holte) SønderjyskE Nu vil SønderjyskE-kaptajn have medaljer

***

Derfor har Brøndby langt til medaljer

Det skal forbedres:

1. Bundniveauet skal op. Der er alt for store udsving hos flere spillere. Johan Larsson har længe præsteret langt under niveau og burde få en tur på bænken for at give plads til Frederik Holst. I modsatte side har Riza Durmisi slet ikke vist samme niveau som i efteråret. Mange ujævne præstationer.

2. Magnus Eriksson har været et stort fejlkøb. Han har fået mange chancer, men har ikke slået til. Der sker for lidt, når han er på banen, og ofte træffer han de forkerte beslutninger. Det er svært at se, han har en fremtid på Vestegnen, når transfervinduet åbner til sommer.

3. Teemu Pukki skal finde målet. Finnen spiller hver gang, men han befinder sig altså lige nu i en gigantisk scoringskrise i Superligaen. Brøndby-bomberen har ikke scoret i Superligaen siden 1. november, da han scorede ét mål i 5-2 sejren over OB. Han har spillet 12 kampe uden at score.

4. Holdet mangler målene på hjemmebane. Brøndby har ikke lukket mange mål ind på hjemmebane, men holdet scorer også alt for lidt. Det er næsten et halvt år siden, Brøndby senest scorede to mål i en hjemmekamp. Det skete mod FC Midtjylland 25. oktober.

Se alle højdepunktnerne fra Brøndby-AGF herunder: Chokerende BIF-opdækning, rødt kort til Duncan og to polske mål

Det var ikke kønt, men pyt med det, lød logikken fra Daniel Agger, efter at de tre point mod AGF var i hus. (Foto: Philip Davali) Brøndby Agger: Pointene vigtigere end spillet

Brøndby vandt hjemme mod AGF. Men vejen til medaljer er stadig lang. (Foto: Philip Davali)
Brøndby vandt hjemme mod AGF. Men vejen til medaljer er stadig lang. (Foto: Philip Davali)

28 kommentarer
Vis kommentarer