Drama efter derby: Fem betjente sendt på skadestuen

Pokalkamp mellem Brøndby og FC København blev afviklet uden problemer, men det ændrede sig efter slutfløjtet

Fem betjente er blevet behandlet på skadestuen, efter at de blev ramt af kasteskyts efter pokalkampen mellem Brøndby og FC København onsdag aften på Brøndby Stadion.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

- En fan-gruppering forsøgte at nå over til tilhængerne fra det modsatte hold ved at forcere den spærring, politiet havde etableret.

Artiklen fortsætter under videoen

Brosten og tåregas. Se optagelser af politiets konfrontation med ballademagerne efter gårsdagens Brøndby-FCK kamp. (Video: Mathias Øgendal)

- For at stoppe personerne, og fordi der blev kastet sten mod betjentene, valgte politiet at gøre brug af tåregas. I alt fem betjente blev ramt af kasteskyts og er nu på skadestuen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ingen af betjentene er kommet alvorligt til skade.

Politiet skød tåregas mod Brøndby-tilhængere onsdag aften. 19-årige Emilie Hansen (indsat) var på vej hjem, da hun blev ramt af tåregas. (Foto: Mathias Øgendal/ Privat) Krimi Chokeret Emilie efter tåregas: - Jeg kunne ikke få vejret

Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi kunne ved midnatstid ikke oplyse, hvilken fangruppering, de aggressive tilhængere kommer fra.

Politiet vil nu med hjælp fra blandt andet overvågningsbilleder forsøge at finde frem til de personer, der stod bag stenkast.

- Hvis folk vælger at angribe politiet, så handler vi naturligvis, og vi vil nu evaluere hele vores indsats. Det mindre sammenstød ændrer dog ikke på, at vi vil fortsætte vores dialog-arbejde med klubber og fans, efter en fodboldkamp, der frem til sammenstødet var rolig og velafviklet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Da FC København og Brøndby mødte hinanden i den første pokalsemifinale i Parken tidligere i april, var der også problemer med en gruppe fans. Her blev der efter slutfløjtet kastet ting ind på banen og mod spillertunnelen fra en gruppe af Brøndbys fans.

FC København vandt kampen 1-0 og spillede sig dermed i pokalfinalen.

Brøndby Johan Elmander følte sig provokeret af Zanka og ville meget gerne have fat i FCK'eren efter slutfløjtet på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Zanka efter pokalsejr: Tak for hjælpen, Brøndby-fans

Verbic har vist lært en lektie (Arkivfoto: Jens Dresling) dbupokalenresultater Ståle satte utilfreds spiller på plads: Det gør du ikke igen

Se højdepunkter fra kampen herunder:

Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

0 kommentarer
Vis kommentarer