Drama før derby: Hærværksmænd smadrer Brøndby-hytten

Intet københavner-derby uden drama. Natten til lørdag raserede ukendte gerningsmænd Brøndbys tilholdssted

Så smadret er Brøndby-tilhængernes hjemmebase, Hytten, efter hærværket.

Den kommende søndag står for alvor i fodboldens tegn i den danske hovedstad, hvor FC København får besøg af Brøndby IF. Som sædvanligt er politiet på tæerne inden kampen, der som regel bliver overtrumfet af vold og ballade, og det bliver ikke anderledes denne gang.

Fredag aften tyvstartede krigen mellem de to fangrupperinger, da tre biler med destruktive mennesker indtog Brøndby-tilhængernes hjemmebase, Hytten, der ligger tæt på Brøndby Stadion. Næsten alle ruderne blev smadret, forklarer Brøndby Supports næstformand, Sarah Agerklint til Ekstra Bladet.

- Det hele starter omkring ved syvtiden lørdag morgen Der bliver råbt og skreget og gejlet op, mens de smadrer vores vinduer. En af vores folk får også smadret ruden på sin bil. Der er blevet set tre biler, og vi har meldt det hele til politiet, som har været herude, siger Sarah Agerklint.

En af bilerne fik også smadret sin rude. (Foto: Brøndby Support)
En af bilerne fik også smadret sin rude. (Foto: Brøndby Support)

- Vi troede ellers, at vi var forberedte. Vi har før prøvet at få smadret vores ruder, så vi havde sat brædder bag tre af de ruder, der bliver knust oftest. De tre ruder står så alene tilbage. Resten er smadret, siger næstformanden.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at Hytten har været under angreb.

- Der er blevet begået hærværk mod et tilholdssted. Der er blevet smadret nogle ruder, siger Torben Wittendof, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.

Nu står Brøndby Support med et større problem.

- Næsten alle ruderne er smadret, og vores glarmester er på Fyn. Så hvis der findes en glarmester derude, må han gerne ringe til mig på 27124010, siger Sarah Agerklint.

Sådan ser det ud, når modstanderne raserer ens klubhus. (Foto: Brøndby Support)
Sådan ser det ud, når modstanderne raserer ens klubhus. (Foto: Brøndby Support)

Følgende sten blev fundet tæt ved gerningsstedet. (Foto: Brøndby Support)
Følgende sten blev fundet tæt ved gerningsstedet. (Foto: Brøndby Support)
 

227 kommentarer
Vis kommentarer