Drømmemål på stribe: Brøndby smed sejren mod mestrene

Marc Dal Hende scorede to gange, da FC Midtjylland indhentede Brøndbys pauseføring

HERNING (Ekstra Bladet): Marc Dal Hende havde taget guldstøvlerne på, og ulvenes power-back leverede en kamp, der var guld værd for FC Midtjylland, da mestrene efter en overbevisende anden halvleg slog Brøndby 3-2.

Guldrivalerne fra sidste sæson leverede nok et brag af en kamp, og FC Midtjylland endte med at sætte magtbalancen på plads, da de efter pausen udslettede Brøndbys fortjente 2-1-føring og vendte kampens skæbne på hovedet.

Kampen afgjort med et kvarter igen, da Brøndby ikke fik ekspederet et hjørnespark ordentligt væk. Kuglen endte atter hos Jakob Poulsen, der præcist fandt Marc Dal Hende, der uimodståeligt steg til vejrs og med pandebrasken smadrede bolden forbi Marvin Schwäbe i gæsternes mål.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marc Dal Hende blev den store helt for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
Marc Dal Hende blev den store helt for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
 

Og dermed var det mestrene, der fik det mål som gennem nogle minutter havde ligget i luften. Paul Onuachu måtte kort forinden se Paulus Arajuuri mirakuløst blokere hans skud tæt under mål. Og kort efter var det Joel Kabongo, der tordnede bolden på overliggeren.

Men når kampens konklusion skal skrives, så er det svært at indvende det store mod FC Midtjyllands sejr. Brøndby var bedst i en tæt første halvleg, men de smed kontrollen med kampen efter pausen, hvor Kamil Wilczek og Uffe Bech løb tør for energi.

Kampen fik en vildt hektisk indledning. Og allerede efter to minutter eksploderede jublen blandt de 1200 medrejsende Brøndby-fans, der havde fundet vej til Herning denne råkolde oktober-mandag.

Kamil Wilczek forfulgte ihærdigt en bold, som FC Midtjylland-keeper Jesper Hansen så ud til at have kontrol over, men Brøndby-angriberen nåede lige nøjagtig frem og fik foden på pasningen fra FCM-målmanden.

Det betød, at Uffe Bech kunne opsnappe bolden og fra 30 meter kunne han score et af karrierens mest bizarre mål, mens FCM's målmand på baglinjen halsede ind mod målet.

To minutter efter - nok en drømmescoring, da Marc Dal Hende fra kanten af feltet helflugtede FC Midtjylland på omgangshøjde.

Men det var en første halvleg, hvor Brøndby leverede noget af det bedste denne sæson. Josip Radosevic var et kraftværk på midtbanen og ulvene havde det svært centralt.

Og sigende for kampens forløb, så havde Brøndby også overtaget på dødboldene. Og det skabte føringen efter et hjørnespark. FCM fik ikke ekspederet bolden godt nok væk, og fra kanten af feltet huggede Johan Larsson kuglen ind til 2-1.

Superligaen fåes bare ikke bedre end det, som blev leveret denne aften i Herning.

Johan Larsson bragte Brøndby på 2-1 inden pausen. Foto: Claus Bonnerup
Johan Larsson bragte Brøndby på 2-1 inden pausen. Foto: Claus Bonnerup
 

Efter katastrofe-start: Nu har Real Madrid fyret træneren

Ronaldo afslører: - Han fik mig til at forlade Real Madrid