Dropper udlandet: Brøndby er min sidste klub

Jonas Borring har afskrevet et udlandsophold - Brøndby og børnene har førsteprioritet

Jonas Borring havde mandag første træningsdag i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Jonas Borring havde mandag første træningsdag i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby fansene stod ikke ligefrem i kø for at byde Jonas Borring velkommen til klubben.

Engang var han Danmarks dyreste spiller, da han i 2008 skiftede for 20 mio. kr. fra OB til FC Midtjylland. Nu er han havnet kvit og frit på Vestegnen.

Fire fans var mødt frem for at hilse på den nye kantspiller, der træner med resten af maj, men først er spilleberettiget til den nye sæson.

Med et stort boldnet på ryggen og Frederik Holst ved sin side, var Jonas Borring første mand på træningsbanen mandag kl. 11.18.

Har fravalgt udlandet
Ikke en helt almindelig træningsdag. Efter 0-3 blamagen mod AaB var alle de startende spillere blevet indendørs for at restituere. Kun reserverne – Frederik Holst, Christian Nørgaard, Magnus Eriksson, Lebogang Phiri, Patrick Da Silva og Andrew Hjulsager – var blandt dem på træningsbanen.

- Jeg havde flere andre muligheder både i Danmark og i udlandet. Men jeg valgte Brøndby, fordi det er den største klub i Danmark.

- Jeg er naturligvis godt klar over, Brøndby ikke ligger nummer ét. Men den fodbold jeg er vokset op med har Brøndby altid været nummer ét – det gælder ikke mindst stadion og fans. Jeg glæder mig til at få Danmarks bedste fans på min side, siger Jonas Borring.

Skiftet til Brøndby betyder samtidig, at Borring har lukket flere døre. Ikke mindst i forhold til et udenlandsk eventyr.

- Jeg har indset, jeg aldrig kommer til udlandet. Det er ærgerligt jeg aldrig får den mulighed, men den situation jeg befinder mig i med mine børn, gør, at jeg har prioriteret at blive i Danmark, siger Jonas Borring og slår fast:

- Jeg tror, Brøndby bliver min sidste klub på topplan, fastslår den 31-årige kantspiller, der har fået en aftale frem til sommeren 2018.

Brøndby Efter kone-gate: Her har I Borring tilbage  

Deles om børnene
For to måneder siden havnede han i en konflikt med sin klub, Randers. Holdets daværende anfører, Christian Keller, er løbet med Borrings tidligere kone, Kira.

Det betød, at Jonas Borring nægtede at spille på hold med Keller og fik ophævet sin kontrakt. Nu skal han dele sine to børn med ekskonen.

- For to måneder siden havde jeg ikke ventet at stå her i Brøndby. Jeg havde skrevet en toårig forlængelse med Randers, men omstændighederne ændrede på tingene. Nu ser jeg fremad og glæder mig til Brøndby, forklarer han.

Du er far til to børn, der bor i Jylland. Hvordan skal du få en hverdag til at hænge sammen med dem, når du spiller i Brøndby?

- Jeg har to måneder til at få styr på den praktiske ting, før jeg officielt begynder i Brøndby. Jeg har mine børn hver anden uge og skal nok løse den udfordring.

- Jeg ved, fodbolden holder mig oppe. Som jeg har det nu føler jeg, at jeg er kommet videre og kan mærke på mig selv, jeg bliver glad for mit nye liv i Brøndby, og mine børn skal nok komme til at fungere, siger Jonas Borring.

Jonas Borring fortryder slet ikke den måde, han reagerede på, da hele historien kom frem i Randers.

- Jeg har de seneste måneder fået enorm støtte fra mange mennesker, jeg slet ikke kender. Jeg er taknemmelig for den støtte, siger han.

Mens Jonas Borring er kommet i gang med sit nye liv, er Christian Keller stadig henvist til skammekrogen i Randers. Colin Todd vil ikke bruge ham på førsteholdet, så længe han er træner.

8 kommentarer
Vis kommentarer