Ebbe Sand afslører: Her er min fordel i Brøndby-jobbet

Ebbe Sand fortæller, at mange af hans venner i dag arbejder som agenter og sportsdirektører, og det kan blive en fordel i det nye job

Derfor er Ebbe Sands tilbagekomst til Brøndby et rigtig godt valg, vurderer sportschef Allan Olsen her.

Ebbe vender hjem. Foto: Lars Poulsen Brøndby - 31. okt. 2018 - kl. 08:15 Afsløring: Ebbe Sand bliver sportsdirektør i Brøndby

Som Ekstra Bladet kunne afsløre, så præsenterede Brøndby onsdag morgen Ebbe Sand som ny sportsdirektør fra 1. januar.

Men spørgsmålet er, hvad en tidligere landsholdsangriber egentlig kan bidrage med i det job.

- Jeg føler, at jeg kommer med klubbens dna omkring fællesskabet og det at løfte i samlet flok og arbejde hårdt omkring at nå nogle fælles mål, siger Sand til Brøndby Indefra.

- Jeg har også den internationale baggrund i og med mine syv år i Schalke, hvor jeg også var omkring sportsdirektøren i nogle år som konsulent i Schalke fra 2015 til 2017, og så har jeg i mine 12 år på landsholdet med seks år som spiller og seks år som angrebstræner under Morten Olsen, så jeg har masser af erfaring at bidrage med, siger Sand.

I jobbet som sportsdirektør er netværket vigtigt, og her føler Sand, at han er godt med.

- Det ser godt ud. Jeg er blevet i sportens verden, siden jeg stoppede i 2006. Jeg kender utrolig mange agenter og har et godt netværk i Tyskland. Mange af mine kammerater er agenter og sportsdirektører i dag, så det kan være en fordel, siger Sand.

Troels Bech stopper først den 1. januar, så der vil komme en overgangsperiode, før Ebbe Sand overtager jobbet.

- Ja, der står vi i en optimal situation. Jeg vil trække al den erfaring ud af Troels, som jeg kan de næste måneder, og det er en super-mulighed for at få en perfekt overlevering.

- Jeg starter først i jobbet 1. januar, men siden jeg fik kontakten for et stykke tid siden, så har jeg været i fuld gang på sidelinjen, og nu speeder vi op, så overleveringen mellem Troels og jeg bliver optimal, siger Sand.

Artiklen fortsætter under foto, tv og Ebbe Sand-quizzen:

En yngre Ebbe Sand til AB-Lyngby med Rudi Assauer og Huub Stevens. Foto: Morten Bjørn Jensen
En yngre Ebbe Sand til AB-Lyngby med Rudi Assauer og Huub Stevens. Foto: Morten Bjørn Jensen

Her er de fem fedeste angribere ifølge Ebbe Sand:

Og blandt Ebbe Sands fem fedeste stadions er FC Københavns hjemmebane...

Prøv Ebbe Sand-quizzen her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Ydmygende foto af dansker spredes

Søren Frederiksen er målkongernes konge. Hele 139 gange bankede han bolden i nettet i Superligaen. (Foto: Erik Kragh/Polfoto) Sport og Spil Mød alle målkongerne fra Superligaens barndom

Søren Larsen var tæt på kongescoring. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fire centimeter fra VM's flotteste mål

Der er ikke aftalt specifikke opgaver for Ebbe Sand de nærmeste måneder, men han forventer at sætte sig tæt sammen med Troels Bech over et par længere perioder inden nytår, og derefter bliver der givet gas.

Sand glæder sig over sit nye job.

- Først og fremmest så er det en stor dag for mig. Det er en fantastisk mulighed, at jeg får muligheden for at vende hjem, hvor det hele startede for mange år tilbage.

- Det, der gik gennem hovedet første gang, jeg fik muligheden og spurgt til det, det var glæde og stolthed. Jeg er lidt beæret over det, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, og jeg vil gøre alt for at gengælde den tillid, der er vist mig, siger Sand.

Han har også fulgt med i Brøndby.

- Jeg havde selv syv fantastiske og meget succesfulde år her i Brøndby. Brøndby er min hjerteklub i Danmark, og jeg har fulgt med på sidelinjen, siger Sand.

Her har han været en del af et såkaldt inspirationsråd i klubben, hvor der sidder folk fra erhvervslivet, politik, kultur og sport.

- Især de sidste to år har jeg været meget mere involveret omkring klubben igen med inspirationsrådet og endnu mere på sidelinjen. Det er sådan mere den kommercielle del, men selvfølgelig har jeg haft flest input til den sportslige del, siger Sand.

46-årige Ebbe Sand vandt som spiller mesterskabet med Brøndby i 1996, 1997 og 1998 og scorede 69 mål i 135 for klubben. I 1998 blev han liga-topscorer med 28 mål, hvilket stadig er rekord for Superligaen.

Siden scorede han ved VM 1998 og blev også en legende i Schalke, inden han stoppede sin aktive karriere i 2006.

Per Bjerregaard har været i Brøndby i mange dekader, og der bliver derfor ikke skortet på anekdoterne, når han får lov at tale om sin tid på Vestegnen. (Foto: Tycho Gregers) Sport og Spil Bjerregaard: Her er min ultimative Brøndby-startellever

Se også: 15-årig udgiver bog om Brøndby: Bruger 8000 på projektet

Se også: Derfor flåede Zorniger bomber ud på bænken

Ebbe Sand er ikke kun topscorer i Superligaen. I 2001 blev han også topscorer i den tyske Bundesliga med 22 mål i 33 kampe. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Sport og Spil Ebbe Sand: 28 mål på en sæson

Paul Onuachu er på radaren i storklubben Porto. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen indefra: Han kan blive Superligaens næste 100 mio. spiller

118 kommentarer
Vis kommentarer