Efter afskeden med fire spillere: Så meget kan Brøndby shoppe for

Sportsdirektør Troels Bech får op imod 800.000 lønkroner frigivet om måneden efter afskeden med de fire spillere, der nu forlader Brøndby - Uffe Bech kan være emne på Vestegnen

Rodolph Austin (nummer to fra venstre) var en af de løntunge spillere i Brøndby. Med hans afsked plus Thomas Kahlenberg, Lebogang Phiri og Frederik Holst har Troels Bech mange penge at shoppe for. (Foto: Lars Poulsen)
Rodolph Austin (nummer to fra venstre) var en af de løntunge spillere i Brøndby. Med hans afsked plus Thomas Kahlenberg, Lebogang Phiri og Frederik Holst har Troels Bech mange penge at shoppe for. (Foto: Lars Poulsen)

28. maj 16:00 Brøndby IF - FC Nordsjælland

SuperligaenStadion: Brøndby Stadium, Danmark Dommer: Lars Christoffersen
Brøndby IF
1
2
Slut
FC Nordsjælland

Det kan godt være Brøndbys fans græd med det ene øje, da de tog afsked med Rodolph Austin, Lebogang Phiri, Frederik Holst og klublegenden Thomas Kahlenberg.

Men det kan sagtens tænkes, at de om få måneder smiler med det andet øje. For afskeden med de fire betyder ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at sportsdirektør Troels Bech får op imod 800.000 lønkroner på månedsbasis at shoppe for frem mod den nye sæson. Og for de penge kan man godt få en del kvalitet på det internationale fodboldmarked.

I omegnen af 800.000 kr. er nemlig det beløb, som Brøndby ’sparer’ på månedsbasis efter afskeden med de fire spillere, når lønudbetalingen stopper 1. juli.

Troels Bech har allerede forberedt det transfervindue, der kommer lige om lidt, hvor der skal nye ansigter til Vestegnen.

- Vi skal have tre nye midtbanespillere ind. Vi er langt i arbejdet med at hente nye spillere, forklarer Troels Bech, der i realiteten mister fire midtbanespillere.

Thomas Kahlenberg nåede ikke at bidrage med særlig meget i sæsonen, fordi han var hofteskadet, men han har været truppens mest løntunge spiller. Derfor kommer Brøndby i princippet til at mærke frigivelsen af lønkronerne ekstra meget til den kommende sæson.

Rønnow kan sælges for 15 mio. kr.
Brøndby skal sælge for 15 mio. kr. i sommerens transfervindue, hvis Troels Bech skal opfylde klubbens økonomiske målsætning i budgettet.

- Vi skal ikke sælge af likviditetsmæssige årsager. Vi er ikke tvunget ud i det. Men vi vil gerne opfylde det mål. Og jeg forestiller mig, at vi opfylder det uden problemer, fastslår Troels Bech, der formentlig kan få pengene i kassen ved ét salg – Frederik Rønnow.

Landsholdsmålmanden ligner et varmt sommersalg fra Vestegnen oven på to store sæsoner, der har bragt ham på Åge Hareides radar.

Danske spillere for dyre
Troels Bech erkender, at man også i den kommende sæson kommer til at se en trup, hvor man vil se lidt langt efter stamspillere, som har fået deres opvækst på Vestegnen. Spillere, der er udviklet i Brøndby.

- Ja, vi får aktuelt en trup til den kommende sæson, hvor det bliver svært at se vores egne unge, der får lige så meget spilletid som eksempelvis Andrew Hjulsager og Frederik Holst har fået, påpeger han.

Som en konsekvens af de manglende talenter fra egne rækker har sportsdirektøren blandt andet set mod udlandet. Og det har han gjort af én grund.

- Der er mange gange penge at spare ved at hente en udlænding. Priser bliver skruet i vejret, hvis vi vil købe en dansk spiller i Superligaen. Men risikoen er også større med udlændinge, erkender Troels Bech.

Uffe Bech kan være et emne
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kan Hannover 96-spilleren Uffe Bech være ét af de emner, som Brøndby har et vågent øje til.

Han har haft meget vanskeligt ved at få fast spilletid hos Hannover 96, der rykker tilbage til Bundesligaen. Blot syv kampe er det blevet til i sæsonen.

Han har kontrakt to år endnu i den tyske klub. Uffe Bech, der har en fortid i Lyngby og FC Nordsjælland, er ikke central midtbanespiller. Han er en offensiv, hurtig og udfordrende type.

Se også: Kroppen sagde stop: Nu tager 'Kalle' pause fra fodbolden

Se også: Kasper Dolberg afviste Brøndby

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen