Efter anden Brøndby-sejr i ni kampe: Kæmpe forløsning

- Nu må sejren være startskuddet til en stærk afslutning på efteråret, siger Johan Larsson

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Oven på seks hjemmekampe uden sejr – faktisk i mere end tre måneder – var det på en gang både en lettelse, men i sandhed også en forløsning for Brøndby endelig at vinde igen på hjemmebanen.

Glæden lyste ud af øjnene på Brøndby-spillerne, der nu ikke længere er Superligaens dårligste hjemmehold.

Sejren over AGF var den blot anden i løbet af de seneste ni kampe og et udtryk for den manglende stabilitet, der har præget Brøndby i efteråret.

Oven på sejren i begyndelsen af oktober mod AaB troede Brøndby-lejren på, at det blev vendepunktet. Siden fortsatte de ustabile præstationer mod OB, FCM og FCK.

Nu skal sejren mod AGF forhåbentligt bruges som en kickstart på efteråret, hvor meget skal indhentes i de resterende fire kampe – mod Sønderjyske, Hobro, Vejle og Vendsyssel.

Håber på et vendepunkt
Fire på papiret overkommelige modstandere, men efteråret har vist, at hvis ikke Brøndby rammer niveauet, kan holdet tabe til de fleste hold i rækken. For så stor forskel er der heller ikke på holdene.

Hvis Brøndby skal i top-3, som er klubbens erklærede målsætning, handler det om, at Hany Mukhtar skal finde lidt af takterne fra AGF-kampen, lige som Brøndbys skal spille til nul flere kampe.

- Det her var en stor forløsning for os. Vi tror jo altid, at en sejr er vendepunktet for os. Men nu skal vi bevare troen og indhente det, vi har sat over styr tidligere i efteråret, siger anfører Johan Larsson, der reelt kun har fire kampe tilbage i Brøndby-trøjen.

Aftalen udløber til nytår og parterne er ikke i dialog om en forlængelse af samarbejdet.

Opgøret mod AGF var første gang i 16 kampe, at Brøndby spillede til nul. Det gjorde holdet, fordi AGF i lange perioder ikke var særlig farlige, men også fordi Benedickt Röcker er tilbage på næsten det niveau, han viste i sidste sæson. Han skaber mere ro i bagkæden. Han er Solid og stærk i duellerne og gør sjældent tingene sværere end de er. Konsekvensen har så været, at Joel Kabongo er sendt på bænken.

- I en klub som Brøndby er der altid pres. Det er klart, at vi har oplevet negativ stress, fordi vi ikke har fået de point, man kunne forvente. På pointsiden har det i efteråret ikke været godt nok, erkender Johan Larsson.

Sejr giver mentalt boost
Lasse Vigen erkender, at Brøndby-spillerne har været gennem en mental meget hård periode på det seneste, fordi resultaterne har været så svingende.

- Mentalt er den her sejr meget vigtig. Forhåbentligt kan den give os et boost i resten af efteråret. Efter vi tabte til FCK i søndags var den her sejr et lille plaster på såret. Vi har nemlig haft det meget svært mod AGF i min tid her i Brøndby, forklarer Lasse Vigen.

AGF så rødt i Brøndby-drama: Fænomenal scoring forværrer krise

Brøndby-legendens nye karriere: Den havde du ikke gættet

Avis: Kasper Hjulmand kan blive Rosenborg-træner

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind