Efter massiv kritik: Nu svarer Brøndby igen

Direktør i Brøndby IF, Jesper Jørgensen, ærgrer sig over den voldsomme kritik, klubben har mødt efter nye krav til sikkerheden på udebane

Brøndbys direktør, Jesper Jørgensen, mener, at alle burde have en fælles interesse i, at der er styr på sikkerheden - især når Brøndby kommer på besøg. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys direktør, Jesper Jørgensen, mener, at alle burde have en fælles interesse i, at der er styr på sikkerheden - især når Brøndby kommer på besøg. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby har fået flere af konkurrenterne i Superligaen på nakken, efter at klubben har forsøgt at gennemtrumfe en række stadionkrav til forårets fem resterende udekampe.

Blandt andet har Brøndby krævet, at der opsættes et fintmasket net, så klubbens fans ikke kan smide genstande på banen.

Hvis ikke Brøndbys "ønsker" bliver efterkommet, så forbeholder klubben sig retten til takke nej til de tildelte udebaneafsnit. Det vil i så fald betyde, at Brøndbys fans kan ende med at stå overalt på stadion, hvilket for alvor kan give sikkerhedsmæssige problemer.

Se også: Superliga-profil: Det er ikke fair, Brøndby

Udfordringen for flere af Brøndbys kommende modstandere er, at kravene vil påføre klubberne en række udgifter.

FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, kalder i en mail til Ekstra Bladet Brøndby "uden format". Samtidig skriver han, at klubben forsøger at løbe fra et ansvar, som åbenlyst er Brøndbys.

Nogenlunde samme meldinger er der kommet fra AaB og FC Nordsjælland.

Brøndbys direktør, Jesper Jørgensen, mener alligevel, at kravene giver god mening.

- Vi har godt været klar over, at vi ikke ville vinde en popularitetskonkurrence blandt klubberne på baggrund af dette tiltag, siger direktøren til klubbens hjemmeside.

- Det påfører den arrangerende klub nogle udgifter på den korte bane, men ses udgiften til eksempelvis et net over en flerårig periode, så er omkostningerne til dette ganske små i forhold til den betragtelige merindtjening, det giver at have flere tusind ekstra tilskuere på besøg samt ofte udsolgte lounger, når Brøndby gæster stadioner rundt om i landet.

Se også: AaB til Brøndby: Jeres fans, jeres ansvar

- Vi mener, at alle burde have en fælles interesse i, at sikkerheden og kampafviklingen i Alka Superligaen er så god som mulig, og det er det, vi har taget initiativ til.

- Derfor er jeg ærgerlig over, at opfattelsen og retorikken fra blandt andre FC København er af den karakter. Med en håndfuld indberetninger på udebane i denne sæson virker det til, at også FCK kunne bruge en hjælpende hånd fra de arrangerende klubber, siger Jesper Jørgensen.

Brøndby-direktøren mener ikke, at klubben forsøger at fralægge sig et ansvar for, at Brøndbys fans indimellem laver uro til udekampene.

Det er blandt andet sket i Haderslev og i Telia Parken dette forår, hvilket betød, at Brøndby i sidste uge fik en bøde på 225.000 kroner af Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Vi er udmærket klar over, at vi som klub har et stort ansvar, og det prøver vi ikke at løbe fra.

- Som vi også har understreget tidligere, så står forslaget om bedre rammer bestemt heller ikke alene. Det er kun en del af løsningen.

Se også: FCK-boss: Brøndby uden format

- Vi arbejder hver dag benhårdt på at minimere negative episoder på tribunerne, og vi er uden tvivl den klub i landet, der bruger flest ressourcer på området, siger Jesper Jørgensen, der også har en anden pointe.

- Det er vigtigt at slå fast, at vi i Brøndby i halvandet år har arbejdet for at få indført bedre rammer og et fælles stadionreglement i Alka Superligaen via en proces i Divisionsforenings-regi.

- Men vi må konstatere, at vi med tanke på de to episoder, hvor der blev kastet genstande på banen i Haderslev og Parken, er nødsaget til at reagere og fremskynde processen, siger han.

254 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere