Efter ny Brøndby-nedtur: - En meget svær situation

- Vi skal hente 10-12 point i de sidste fire kampe, hvis vi skal vinde bronzemedaljer, erkender Martin Retov

Kamil Wilczek brændte straffespark og har nu ikke scoret i seks superligakampe i træk. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix.
Kamil Wilczek brændte straffespark og har nu ikke scoret i seks superligakampe i træk. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix.

Mens Brøndby i sidste sæson gik fra sejr til sejr, har den nuværende sæson været præget af manglende stabilitet. Når de har spillet en god kamp, efterfølges den ofte af en dårlig.

Her i foråret under Martin Retov har Brøndby således ikke evnet at vinde to kampe i træk.

Men den stabilitet Martin Retov har efterlyst, har spillerne vist, når modstanderen har været Esbjerg. Her har Brøndby tabt alle fire indbyrdes opgør mod vestjyderne.

0-1-nederlaget søndag efterlader Brøndby i en lettere håbløs situation med hele seks point til sæsonmålet: Top 3 og bronzemedalje.

Ikke engang en pokaltitel kan redde sæsonen for Brøndby, der både jagtede pokalen og top 3-placeringen for at få en tilfredsstillende sæson.

- Vi har nu bragt os selv i en meget svær situation. Vi skal formentlig hente 10-12 point i de resterende fire kampe, hvis vi skal vinde bronzemedaljer, erkender Brøndbys vikarierende cheftræner, Martin Retov, der ikke ligner en mand med tro på det projekt i de sidste fire kampe mod FC København, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og OB.

Hany Mukhtar var en skygge af sig selv i opgøret mod Esbjerg. Tyskeren kan slet ikke finde sidste sæsons høje topniveau. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix
Hany Mukhtar var en skygge af sig selv i opgøret mod Esbjerg. Tyskeren kan slet ikke finde sidste sæsons høje topniveau. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix
 

Savner kynisme og kvalitet
På mange måder rammer Martin Retov Brøndbys situation meget godt ind med den analyse, han gav efter dukkerten mod Esbjerg, hvor de skabte mange chancer.

- Jeg savner kynisme og kvalitet i afslutningerne. Vi ved, at kampene afgøres i boksen, og her må vi erkende, vi slet ikke er skarpe nok, fastslår Brøndby-træneren.

Det hjælper så ikke på situationen, at topscorer Kamil Wilczek er gået fuldstændig kold i mesterskabsspillet. Han står uden scoringer de seneste seks kampe og virker uden træfsikkerhed for tiden.

- Kamil Wilczek har lavet mange mål for os, men vi skal ikke være et hold, der er afhængig af én mand, pointerer han.

Men sæsonen har også været beviset på, at hjemmebanen ikke er det fort, som Brøndby gerne vil have. Holdet har vundet sølle fire af 16 hjemmekampe.

- Det er en rædselsfuld statistik og en forklaring på, at vi ligger, hvor vi gør i tabellen, sammenfatter Martin Retov.

1. Mukhtar er alt for svingende

I sidste sæson var han Superligaens bedste spiller. Lige nu skulle man ikke tro, at det er den samme spiller, der er tale om. For Hany Mukhtar har leveret et skuffende forår med alt for mange udsving. Præstationerne var været ujævne, og målene er udeblevet. Blot én scoring er det blevet til i foråret for den 24-årige kreatør.

2. Wilczeks ujævne slutspil

Brøndby har de seneste sæsoner altid stolet på den polske bomber. Han scorede på samlebånd. Det har han også gjort i sæsonen, men bare ikke i mesterskabsslutspillet. Det var sjette kamp i træk, hvor han gik fra banen uden at score i Superligaen mod Esbjerg.

3. Forsvaret spiller sjældent til nul

Groft sagt er Brøndby blevet sårbare over for skud på mål. Det er efterhånden sjældent, de spiller til nul, og der bliver lavet mange personlige fejl i bagkæden. Det har kostet en del point i sæsonen.

4. Manglende stabilitet i præstationerne

Den ene uge spiller de dårligt og taber i Esbjerg. Næste uge vinder de over mestrene fra FC Midtjylland for siden at falde tilbage i en halvsløj præstation igen mod Esbjerg. Brøndby har slet ikke ramt et stabilt niveau. Holdet har således ikke vundet to kampe i træk under Martin Retov.

Se også: Brøndby brændte straffe og smed bronzen i nedtur

Se også: Kæmpe forløsning: - Nu går vi efter Europa

Se også: Sprudlende AGF sender Horsens i stor fare

45 kommentarer
Vis kommentarer