Efter syv sejre i træk: Det er lidt sjovt at spille i Brøndby

- Vi har fået vindermentalitet og tror, vi kan vinde de sidste tre kampe før vinterpausen, siger Teemu Pukki, der er i dialog med Brøndby om fremtiden – kontrakten udløber til sommer

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Hobro, SønderjyskE, Silkeborg, Helsingør, Randers, FC København og FC Nordsjælland.

Det er de seneste syv modstandere, som Brøndby har nedlagt på stribe i Superligaen. En historisk bedrift af Alexander Zornigers mandskab. For man skal faktisk tilbage til dengang træneren hed Michael Laudrup og klubben senest vandt mesterskabet – 2005 - for at finde en tilsvarende stime på Vestegnen.

Som verdensbilledet er lige nu i Superligaen, er Brøndby i sandhed titelbejlere i en tæt kamp mod FC Midtjylland, mens rivalerne fra FC København efterhånden har spillet sig ud af titelræset.

Angribere med få mål
For Brøndby var det ikke bare vigtigt at vinde på ny. Det var helt afgørende for klubben, at det var en angriber, der endelig meldte sig ind i scoringskampen.

For hidtil har det ikke været hverken Teemu Pukki, Jan Kliment, Kevin Mensah eller Kamil Wilczek, der har været den direkte årsag til topplaceringen i landets bedste fodboldrække. Før mødet med FC Nordsjælland havde kvartetten blot scoret ti mål – til sammen.

Sidste sæsons topscorer – Teemu Pukki – har haft det svært. Siden Panathinaikos-skiftet kollapsede i august, har finnen været helt ved siden af sig selv. Indtil søndag aften, hvor modstanderen hed FC Nordsjælland og Pukki for alvor meldte sig tilbage i kampen.

- Det vigtigste – udover sejren – var, at vi fik Teemu Pukki i gang. Vores angribere har haft det svært. Vi har manglet deres mål. Pukki har haft en hård tid. Derfor er det rart at se, han fik tur i den. De tre mål betyder meget for Pukki og endnu mere for os andre på holdet, forklarer Christian Nørgaard, der trak sig ud efter en times spil. En lægskade har irriteret ham, og derfor var han ikke helt på toppen.

- Lige nu ser det hele fantastisk ud. Det er fedt at spille i Brøndby, smiler Christian Nørgaard, der drømmer om at få en af de yderste mandater i VM-truppen næste sommer.

- Det er et mål at komme til VM. Men eftersom jeg slet ikke har været inde i landsholdsvarmen, skal jeg præstere noget bedre, end det jeg viste mod FC Nordsjælland. Men det er en kæmpe gulerod at kæmpe for, fastslår han.

Vi kan vinde tre sidste
Brøndbys store helt, Teemu Pukki, erkender, han ikke har scoret nok mål i sæsonen.

- Det var ekstra dejligt at score tre mål. Jeg følte mig godt tilpas fra starten og har følt en god formkurve efter landskampen i sidste uge, forklarer Pukki.

Han mener, at det er alt for tidligt at begynde at snakke om guld på Vestegnen, selv om Brøndby suverænt topper Superligaen.

- Vi har en vindermentalitet, som vi ikke havde tidligere, da jeg spillede de første sæsoner herude. Vi tror, vi kan vinde alle kampe. Vi går derfor også ind med troen på, at vi kan vinde de sidste tre kampe før vinterpausen (mod Silkeborg, SønderjyskE og AGF), siger Teemu Pukki, der står med kontraktudløb næste sommer på Vestegnen.

- Vi har haft en snak, men jeg ved ikke, hvad der sker, siger finnen og flytter fokus til spillet på banen.

Wauw Brøndby: Det var lige en finger til FCK!

 Fem gode grunde: Derfor er Brøndby helt på toppen

 Pukki-hattrick: Brøndby udligner 12 år gammel rekord

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+