Ekspert: Brøndby bider tænderne sammen

Ledelsen i Brøndby vurderer, at det vil være skadeligt at afsløre årsag til 'klatlån', siger kommunikations-ekspert

Jan Bech Andersen er trådt til med et mindre nødlån til sin hjerteklub. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Bech Andersen er trådt til med et mindre nødlån til sin hjerteklub. (Foto: Lars Poulsen)

Det er måske den slags spænding som Brøndby-fans helst er fri for, men kedeligt er det altså sjældent på Vestegnen.

I marts skred cheftræner Thomas Frank, da det kom frem, at bestyrelsesformand Jan Bech Andersen under pseudonymet 'Oscar' havde rettet hård og personlig kritik mod både Frank og daværende sportschef Per Ruud på fan-forummet Sydsiden.

Brøndby mangler penge. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Brøndby på spanden: Millionlån er usundt tegn

Siden måtte Brøndby tidligere på måneden udskyde den planlagte generalforsamling, fordi man havde glemt at informere Erhversstyrelsen samtidig med, at man nedjusterede de sportslige og økonomiske forventninger.

Og onsdag udsendte klubben så en fondsbørsmeddelelse, der afslørede, at klubben har lånt fire mio. kroner af Jan Bech Andersen.

Den nyhed gav straks grobund for spekulationer om økonomisk morads, en tom pengekasse og problemer med maj-lønnen.

Ikke mindst, fordi Brøndby-ledelsen via kommunikationschef Christian Schultz har afvist at kommentere lånet før generalforsamlingen, der nu gennemføres 10. maj.

Jan Bech Andersen har lånt Brøndby fire millioner kroner, meddeler klubben. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby låner millioner af Jan Bech

Men det er et bevidst valg, vurderer kommunikationsekspert Henrik Byager overfor Ekstra Bladet.

 - Det vil jo være naivt at tro, at sådan en nyhed ikke vil skabe spekulationer, og så naive tror jeg ikke, de er - længere. Jeg tror, at de bider tænderne sammen indtil de kan løfte sløret på den kommende generalforsamling, siger Byager, der godt kan forstå, hvis Brøndby-tilhængerne er bekymrede.

- Det lyder som et klatlån, og det bidrager til fortællingen om, at Brøndby kører på pumperne. Det er med til at bygge forventningen eller frygten yderligere op før generalforsamlingen, hvor man må forvente, at der kommer større forandringer, lyder det fra Byager, der fortsætter:

- Fodbold er en spekulations-industri, hvor dem, der holder med Brøndby, deler håbet, drømmene, sejren og nederlagene. Og det er tankevækkende, at de er nødt til at låne så lavt et beløb. Så må der virkelig være lavvande i kassen, vurderer Henrik Byager.

- Det her er bare den lille historie, før de løfter sløret for den store ved generalforsamlingen. Hvad er det, de forbereder? Er det hele ved at ramle derude, eller er de i gang med en større reorganisering?, spørger han retorisk.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

19 kommentarer
Vis kommentarer