Ekspert om Brøndby-boss' på fan-forum: Over grænsen

Kommunikations-ekspert Henrik Byager mener, at det kan forsvares, at Brøndby-formand Jan Bech Andersen har deltaget på debatfora under falskt navn, men ikke at han har kritiseret navngivne personer

Jan Bech Andersen handlede uetisk, da han under falskt navn kritiserede Brøndby-folk på et debatfora (Foto: Lars Poulsen)
Jan Bech Andersen handlede uetisk, da han under falskt navn kritiserede Brøndby-folk på et debatfora (Foto: Lars Poulsen)

Jan Bech Andersen gik over grænsen, da han under navnet ’Oscar’ valgte at kritisere tidligere formand Aldo Petersen, eks-sporschef Per Rud og den nuværende træner Thomas Frank på Brøndby-debatforaet Sydsiden Online.

Det vurderer kommunikationsrådgiver Henrik Byager.

Han kan sagtens forstå, at Brøndby-formanden har fulgt debatten og også selv blandet sig.

- Men jeg synes, at det er uetisk at kritisere navngivne mennesker på den måde. Det skal man selvfølgelig holde sig fra.

- Det er helt okay at følge og deltage i den almindelige debat om klubbens ve og vel, og hvis man nu ser det fra hans side, så bruger han en stor del af sit liv og sine penge på det her projekt.

- Men når han kritiserer forgængere og navngivne personer, mener jeg, at det bliver uetisk. Jeg kan godt forstå lysten, men der er en grænse, siger Henrik Byager til Ekstra Bladet.

Daniel Aggers kontrakt med Brøndby udløber til sommer, men ifølge Åge Hareide tyder intet på, at han stopper karrieren (Foto: Jan Sommer) Landsholdsfodbold - 8. mar. 2016 - kl. 06:49 Hareide afslører: Agger ser ud til at fortsætte

På Sydsiden Online har Jan Bech Andersen igennem længere tid været en flittig debattør under navnet Oscar.

Det vil ifølge Byager altid være en god idé at være opmærksom på, hvad tilhængerne diskuterer, fordi de er så vigtige. Særligt for en klub som Brøndby:

- En meget vigtig del af en fodboldklubs fundament er fansene, og derfor har han som ejer en stor interesse i at følge med i, hvordan debatten går og holde sig opdateret.

Det kunne Jan Bech Andersen også have gjort under sit eget navn, men Byager viser forståelse for, at han har valgt et falskt navn.

- Sport er lidt et parallelt samfund, hvor der diskuteres på en anden måde og uden det filter, som man normalt har i en debat.

- Hvis han nu skrev i sig eget navn, ville han skulle forholde sig til en million angreb og spørgsmål. Det ville ingen ende tage, og han ville også risikere alverdens trusler, siger Byager og sammenligner situationen med TV3-programmet Undercover Boss, hvor chefer er ude i virkeligheden under forklædning.

Kommunikationsrådgiver Henrik Byager mener, at Brøndby-boss Jan Bech Andersen har handlet uetisk ved at kritisere navngivne personer under det falske navn Oscar på et debatfora (Foto: Anthon Unger)
Kommunikationsrådgiver Henrik Byager mener, at Brøndby-boss Jan Bech Andersen har handlet uetisk ved at kritisere navngivne personer under det falske navn Oscar på et debatfora (Foto: Anthon Unger)

- Det er noget, som alle chefer kan have en interesse i. Jeg kan godt forstå ræsonnementet, og at han ikke orkede at stå frem med eget navn.

- Det er usædvanligt, og det reneste ville selvfølgelig have været at gøre det i eget navn. Men jeg kan godt forstå metoden.

- Problemet er, når man i sådan en situation skriver ting, der enten er juridisk på kanten eller på anden måde uetiske. Det går ikke, siger Henrik Byager til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz. Han siger, at Brøndby ikke ønsker at udtale sig om sagen. Det gør Jan Bech Andersen heller ikke.

Jan Bech Andersen er et passioneret menneske med temperament og vildskab. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Sådan er Jan Bech - temperament, passion og vildskab

Se, hvad 'Oscar' har skrevet her:


 

 

Hør Thomas Franks afskedstale her

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere