Endelig! Svensk hammer gav Brøndby-sejr

Johan Larsson og Teemu Pukki scorede for de blå-gule mod OB og sørgede for forårets første Brøndby-sejr

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Endelig!

Brølet fra Sydsiden fortalte alt. Brøndby-tilhængerne har længtes lige så meget efter en sejr som spillerne, og søndag aften fik de den endelig.

Efter tre sejrsløse forårskampe, pokalexit mod SønderjyskE og et elendigt regnskab er der endelig noget at juble over på Vestegnen.

Brøndby slog OB 2-0, og pludselig virker bronzemedaljerne ikke så langt væk for de blå-gule. Faktisk er de bare tre point væk. 

Brøndby – der var uden en sygdomsramt Daniel Agger – fik lagt tryk på de fynske gæster fra start og fremtvunget flere hjørnespark. Rigtig farligt blev det dog først i det 17. minut – og kun takket været OB’s Håkan Skogseid.

Nordmanden headede helt upresset bolden lige ud i fødderne på Brøndbys Johan Larsson. Og det var nok den eneste på hele Brøndby Stadion, han ikke skulle have headet hen til.

Se også: SønderjyskE i dialog med flere trænere

Brøndbys svenske højre back er ikke kun udstyret med en hammer af en højre fod. Også den venstre er der masser af power i, og Larsson sparkede smukt bolden forbi en chanceløs Mads Toppel i OB-målet.

Mere krig end fodbold
En teknisk svær detalje og det absolutte højdepunkt i en 1. halvleg, der bød på meget få chancer.

Nu er det også svært at spille bare nogenlunde normal fodbold på Brøndby Stadions hærgede grønsvær og derfor blev det mere krig end fodbold.

OB tilspillede sig en enkelt mulighed før pausen, da Mathias Greve fik serveret bolden i Brøndby-felt, men fynboen sparkede svagt over.

Se også: Tøfting: Derfor gider jeg ikke slutspil

I halvlegens tillægstid var Teemu Pukki centimeter fra at fordoble føringen, da Brøndby slog kontra.

Han trak godt ind i OB-feltet og sendt en flad afslutning af sted, men gæsterne blev reddet af stolpen, så Brøndby måtte nøjes med en spinkel pauseføring på 1-0.

Den opportunistiske finne var ti minutter efter pausen tæt på at komme på scoringstavlen, da han forsøgte sig langt udefra, men Mads Toppen reddede i flyvende stil, og OB-keeperen stod også i vejen, da en anonym Holmbert Fridjonsson forsøgte sig med et hovedstød kort efter.

Hård kamp om bronzen
I den anden ende var Brøndby-målmand Lukas Hradecky tæt på arbejdsløs, men diskede dog op med en flot redning, da Hallgrimur Jonasson efter en times spil fik sendt en fornuftig flad afslutning af sted mod Brøndby-målet.

OB kom bedre med efter pausen og pressede på for en udligning, men fik den ikke. I stedet slog Brøndby ti minutter før tid kontra, og tredje gang blev lykkens gang for Teemu Pukki.

Se også: TV: Vild FCK-video går verden rundt efter københavner-derby

Han udnyttede et kiks af OB-anfører Ari Skúlason, og alene med Mads Toppel svigtede han ikke. Med en velplaceret flad afslutning gjorde han det til 2-0 og satte reelt punktum for spændingen.

Sejren betyder, at Brøndby kun har tre point op til Randers FC på tredjepladsen, men der er hård kamp om bronzen. Også AaB og FC Nordsjælland bejler lige nu til medaljer.

Brøndbys næste opgave er ude mod FC Vestsjælland, der har tabe sine fire forårskampe.

76 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere