Endnu en træner forlader Brøndby IF

Spanske Albert Capellas forlader Brøndby og rejser tilbage til Barcelona efter sæsonen

Albert Capellas, her mellem Claus Nørgaard og Thomas Frank, stopper som U17-træner i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Albert Capellas, her mellem Claus Nørgaard og Thomas Frank, stopper som U17-træner i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

Albert Capellas, der har en fortid på FC Barcelonas berømmede La Masia-akademi stopper i Brøndby IF efter sæsonen og træder dermed ud af klubbens Masterclass-projekt.

Den spanske træner blev i 2014 hentet til Brøndby som assistenttræner for Thomas Frank - der sagde sin stilling op tidligere på foråret - men blev i december 2015 pillet ud af trænerteamet for i stedet at fokusere på klubbens U/17-talenter.

Trods mange skader i forsvaret var Da Silva ikke i truppen mod OB. (Foto: Ernst Van Norde) Brøndby Auri trods problemer: Derfor droppede jeg Patrick Da Silva

Når sæsonen er omme vil Albert Capellas rejse tilbage til Barcelona og hellige sig et personlige projekt omkring talentudvikling.

- Jeg har de sidste ti år haft en idé om, hvordan jeg kan være med til at udvikle unge trænere, der gerne vil have en bedre forståelse af boldbesiddende fodbold. Og specielt trænere, der ikke har de store muligheder gennem deres klubber for at komme til udlandet på trænerkursus, forklarer Albert Capellas om baggrund for sit projekt.

- Det er en hjemmeside, hvor man kan lære en masse nye øvelser og hvordan, man kan sætte dem sammen til en boldbesiddende spillestil på banen. Og hvis man tror på idéerne, som jeg gør, så kommer jeg gerne ud til klubber og bidrager med min erfaring fra Spanien, Holland og Danmark.

Spanieren glæder sig over sin tid i Danmark og Brøndby men maner til tålmodighed for Superliga-klubbens ambitioner om igen at blive et fast tophold.

Superligaen Brøndby-profil med voldsom svinestreg: Var irriteret på ham

- Klubben er en sovende gigant, men den skal nok vågne. Det kræver dog tålmodighed, og det er en af de ting, der er sværest at have i fodboldens verden - det gælder uanset, om man er Brøndby IF eller FC Barcelona, siger han.

- Brøndby Masterclass er en rigtig godt koncept med dedikerede trænere, og når resultaterne af arbejdet i Masterclass for alvor begynder at vise sig, begynder det at blive spændende herude. Men det kræver som sagt tålmodighed og en cheftræner for Superliga-holdet, der tør tro på de unge talenter og give dem chancen, siger den passionerede træner med den dedikerede tro på udvikling.

I stedet for Albert Capellas bliver det fra næste sæson den nuværende U15-træner Frank Hjortebjerg, der bliver U17-træner.

Superligaen Efter derby-ballade: Brøndby mister pladser i Parken

30 kommentarer
Vis kommentarer