Et utroligt døgn: Brøndby-sagen fra start til slut

Onsdag blev lidt mere hektisk i den storkøbenhavnske superligaklub end normalt. Få overblikket her

Jan Bech Andersen og Troels Bech indtager pressemødet onsdag formiddag i Brøndby. (Foto: Jens Dresling)
Jan Bech Andersen og Troels Bech indtager pressemødet onsdag formiddag i Brøndby. (Foto: Jens Dresling)

Det blev en af de dage, der går over i historien for såvel Brøndby IF som Superligaen.

På ekstrabladet.dk blinkede breaking-knappen i et tempo, der gjorde selv de mest hærdede nyhedsredaktører svedte, mens fondsbørsmeddelelserne stod i kø på brondby.com op gennem formiddagen.

Der kom mange informationer, udtalelser og pegede fingre i alle retninger, hvorfor det måske kan være svært at bevare overblikket.

Ekstra Bladet har samlet begivenhederne i kronologisk rækkefølge herunder.

Tirsdag 8. marts - kort før kl. 16:
Ekstra Bladet afslører, at bestyrelsesformand Jan Bech Andersen under sin søns profil på debat-sitet Sydsiden Online har ytret sig i mindre pæne vendinger om blandt andre cheftræner Thomas Frank og forhenværende sportschef Per Rud.

'Per Rud var og er aldeles 100 procent inkompetent. At Aldo (Petersen, daværende formand) - egenhændigt - ansatte en træner, der aldrig havde trænet et seniorhold og samtidig en alt mulig mand fra en klub, der ikke har præsteret siden 70'erne er den største dumhed der er begået - og guderne skal vide det har kostet en rumraket', skrev han 4. januar i et indlæg.

Efter nederlaget søndag til SønderjyskE meddeler Jan Bech Andersen på forummet, at det er ham, der har stået bag indlæggene. Han inviterer til forklarings-møde på Brøndby Stadion dagen efter, men kun en enkelt fan dukker op...

Ekstra Bladet forsøger at få en udtalelse fra såvel kommunikationschef i Brøndby IF, Christian Schulz, Jan Bech Andersen, Per Rud samt Thomas Frank. Ingen ønsker at udtale sig.

Læs hele historien her

Onsdag 9. marts kl. 09.03:
Klubbens årsrapport offentliggøres i en fondsbørsmeddelelse. Her fremgår det, at man præsenterer et underskud i regnskabet på 17 millioner kroner. Samtidig dukker en anden meddelelse op, der fortæller, at adm. direktør Søren Vadmand er fyret.

Jesper Jørgensen vender tilbage til jobbet som direktør, mens Troels Bech tiltræder i direktionen på lige fod med Jesper Jørgensen.

Fyringen af Vadmand betyder, at otte direktører har forladt posten på otte år.

Kl. 09.18:
Endnu en fondsbørsmeddelelse tikker ud på brondby.com. Men denne gang har det en alvorlig konsekvens for den sportslige afdeling: Cheftræner Thomas Frank siger op.

- Per dags dato har cheftræner Thomas Frank opsagt sin stilling. Der arbejdes nu på, at finde en midlertidig cheftræner for Brøndby IF’s superligahold, står der kort og godt i meddelelsen.

Kl. 09.49:
Superligamandskabet skal dog ikke gå længe, før en ny cheftræner er fundet. 31 minutter senere kommer en ny pressemeddelelse med nyheden om Auri Skarbalius' avancement fra U19-træner til cheftræner for anden gang i karrieren.

- Per dags dato har Brøndby IF’s U19-træner Auri Skarbalius sagt ja til at overtage rollen som cheftræner for Brøndby IF’s Superligahold frem til og med sommeren 2016, skriver klubben.

Læs historien om Auri her

Kl. 10.09:
En officiel udtalelse fra formand Jan Bech Andersen rammer brondby.com, hvor stor-investoren beklager sine kommentarer.

- Er jeg utrolig ked af den larm og uro, som jeg har været skyld i de sidste 24 timer? Ja, i den grad. Er jeg ked af, at samarbejdet med Thomas stopper? Ja, mere end nogen anden. Kan jeg forstå, at det er et tillidsbrud? Selvfølgelig kan jeg det. Forlader jeg Brøndby på grund af dette? Nej, det gør jeg ikke, skriver han blandt andet.

I løbet af morgenen indkalder klubben til pressemøde, der bliver velbesøgt senere på formiddagen. Til stede er Jan Bech Andersen og sporschef Troels Bech, mens Thomas Frank foran en samlet presse i forhallen svarer på spørgsmål umiddelbart forinden.

Jan Bech Andersen fortæller blandt andet, at han har holdt møde med bestyrelsen, og at han selv fortsætter i klubben.

Kl. 12.38:
Brøndbys storsponsor Bet25 fortæller i en artikel hos Tipsbladet, at tilliden fortsat er til klubben. Men at man aldrig kan vide, hvordan fremtiden arter sig.

- Det her er en sag, der ser ud til at udvikle sig fra time til time, og jeg kan selvfølgelig ikke gennemskue, hvor det ender. Jeg kan ikke sige, at vores position ikke kan komme i spil, men jeg har fuld tiltro til, at spillerne kan levere varen på banen, så Bet25 fortsat kan få den rigtige awareness, siger direktør Holger Kristiansen.

Kl. 13.26:
Økonomisk Ugebrev breaker historien, at Jan Bech Andersen - fortæller unavngivne kilder tæt på Brøndby IF - kan være på vej med en økonomisk indsprøjtning på op til 80 millioner kroner.

Omkring kl. 13.30:
Assisterende træner Claus Nørgaard meddeler, at også han stopper i Brøndby - dog først til sommer.

- Jeg er selvfølgelig ikke så glad for de ting, der er sket; det er der ingen af os, der er. Jeg har også opsagt min stilling i dag med fratrædelse 30/6. Det har jeg gjort, fordi det Brøndby, jeg startede i, var én ting, og det er ikke det, jeg kan kende længere. Og så synes jeg de ting, der har foregået, har været over min grænse som person, og det strider imod de værdier, jeg har som menneske, siger Claus Nørgaard til tipsbladet.dk.

Jan Bech Andersen inviterede på kaffe. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-boss inviterede til kaffe - Kun en fan dukkede

Jan Bech Andersen er et passioneret menneske med temperament og vildskab. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Sådan er Jan Bech - temperament, passion og vildskab

Thomas Frank er fortid i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Superligaen Thomas Frank: Jeg vil fortsætte i fodbolden

Boysen havde ikke det bedste forhold til Auri Skarbalius,  sidst de to var i samme klub. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Omstridte Auri-citater kan ramme Brøndby-spiller hårdt

 

Auri Skarbalius er ny cheftræner i Brøndby, og Troels Bech forklarer, hvorfor han bliver større succes end sidste gang (Foto: brondby.com) Superligaen Auri ville ikke være chef: Derfor er han bedre end sidst

Det har taget hårdt på Frederik Holst, at Thomas Frank har sagt op. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Vanvittigt Brøndby-drama: Sådan reagerede spillerne

Riza Durmisi havde det svært, da Auri senest var træner (Foto: Jens Dresling) Superligaen Brøndbys landsholdsspiller: Det var den hårdeste tid

Jan Bech giver sin undskyldning.

36 kommentarer
Vis kommentarer