Fan-krig: Brøndby-fans udelukket fra Parken

Brøndby fortæller, at FCK inddrager udebaneafsnittet til derbyet. FCK har endnu ikke meldt noget ud

Her er situationen lige nu

Der kommer ikke til at være Brøndby-fans i Parken til første spillerunde. Det fortæller Brøndby via deres officielle hjemmeside.

- FC København har desværre meddelt os, at de per dags dato inddrager udebaneafsnittet til Derbyet den 19. februar i Telia Parken, hvilket betyder, at Brøndby fans desværre vil være forment adgang til Telia Parken til Derbyet. 

Brøndby fortæller, at de er chokerede over beslutningen, og de mener, at det er et brud med den aftale, de indgik med Divisionsforeningen og FC København i januar.

- I vores optik er det en unødvendig handling på en situation, som vi mener sagtens kunne løses gennem dialog. Det sætter samtidig en farlig præcedens, for skal det være tilladt, at man som hjemmehold uden videre kan fjerne et udebaneafsnit.

Brøndby stikker også lidt til FCK i udmeldingen.

- FC København har i de seneste måneder italesat sig selv som en klub, der drives af positiv arrogance, men i dag savner vi den positive del af den definition.

- Alle i dansk fodbold, inklusiv os ude på Vestegnen, anerkender til fulde den flotte sportslige fremgang, FC København har oplevet i det seneste årti, og derfor kan det med rette undre, at FC København vælger at lægge så mange restriktioner på en klub, som i deres egen optik ikke er en konkurrent, da de mener, at Alka Superligaen blot er en mellemregning, der skal overstås, så man kan spille i Europa.

FC København har ikke meldt noget ud endnu.

Brøndby skriver, at de fortsat håber på en løsning.

Tvivl om rammerne
Der har allerede været meget tvivl om, hvordan kampen skulle afvikles, og konflikten om, hvor meget plads et udehold i et derby skal have, har stået på i lang tid.

I foråret 2015 meddelte Brøndby ærkerivalen FC København, at klubben fremover kun vil få 1400 billetter (fem pct. af stadionkapaciteten) til de indbyrdes kampe på Brøndby Stadion.

I foråret 2016 mødtes de to klubber i pokalsemifinalen, og her havde FCK stillet Brøndby i udsigt, at der nu kun var 1903 billetter til dem (svarende til fem pct. af kapaciteten) til opgør i nationalarenaen.

Senere blev krigen optrappet, for FCK nedsatte kapaciteten til 1400 billetter til endetribunen samt 503 i et ’familieafsnit’ på Øvre A.

Til denne kamp har der været tale om, at Brøndby-fans ville boykotte kampen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra FCK. Hidtil forgæves...

 Du kan også få det fulde overblik her.

TV: Sådan gik det sidst Brøndby og FCK tørnede sammen:

Hany Mukhtar og Brøndby gæster Parken og William Kvist i forårspremieren 19. februar. (Polfoto) FC København - 8. feb. 2017 - kl. 13:24 FCK giver igen: Brøndby svarede for sent

Landsholdsfodbold - 8. feb. 2017 - kl. 10:10 Spillerne og DBU i åben krig: Nu strides de igen om millioner

Ekstra Bladet efterlyser dedikerede og passionerede fodboldfans af de danske Superliga-klubber, der løbende vil deltage i vores Superliga-dækning. Du/I skal være stemmen fra tribunen, der kan medvirke i debat, afstemninger, undersøgelser af forholdene på de danske stadions og fortælle gode historier fra livet som fan. Send en mail til fan@eb.dk, hvis det har interesse.

364 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere