Annonce:
Annonce:

FCK ødelagde Brøndbys Mukhtar-fest

Til stor jubel annoncerede Brøndby før derbyet mod FCK, at den har sikret sig Hany Mukhtar på en fireårig aftale – men under selve kampen fik de blå-gule ikke meget at juble over

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby-tilhængerne jublede før derbyet, FCK-tilhængerne jublede efter…

Klubben fra Vestegnen scorede før kampen mod ærkerivalen en ny kontrakt med Hany Mukhtar, og det kan Brøndby-folket så trøste sig med på en helligdag, hvor de måtte forlade deres blågule katedral med en skuffelse.

For det lykkedes ikke Brøndby som det første hold i denne sæson at slå FC København. Ja, det blev ikke en gang til point.

De forsvarende og også kommende danske mestre forlod den københavnske vestegn med tre point takket være den scoring, som Benjamin Verbic satte ind med hovedet i 65. minut.

Sloveneren udnyttede fornemt forarbejde fra Andreas Cornelius til at score kampens eneste mål, og var der bare et gran spænding om mesterskabet før kampen, så er der det definitivt ikke længere.

Annonce:

FC Københavns forspring i toppen af mesterskabsspillet er nu på 13 point med kun syv runder igen.

23.405 tilskuere var på plads på Brøndby Stadion, og de skabte en festlig ramme om den største kamp i dansk fodbold, der i denne sæson tilmed også er kampen mellem nummer 1 og 2.

61720233.jpg
De to tilhængerskarer begyndte tidligt sangkrigen, og en storartet stemning kulminerede – set med blågule briller - da sportsdirektør Troels Bech ti minutter før kick off i et direkte interview kunne fortælle, at Brøndby havde købt lejesvenden Hany Mukhtar fri af Benfica.

Den tyske kreatørs lejeophold bliver udskiftet med en permanent aftale af fire års varighed, og den nyhed fik bare kamparenaen på Vestegnen til at koge yderligere.

Det svarede nærmest til en fugtig fest, hvor fri bar blev forlænget fire timer yderligere… Den slags vækker jubel!

Annonce:

Efter kun to minutters spil var Mathias 'Zanka' Jørgensen dog meget tæt på at lukke kæften på Brøndby-tilhængerne.

FCK-kaptajnen, der er hadeobjekt nummer ét på Vestegnen, kom højest til et hjørnespark fra Augustinsson, men Frederik Rønnow var vaks og fik afværget hovedstødet med en fin parade.

Se hovedstødet fra 'Zanka':

Det var de forsvarende mestre, der lagde bedst fra land, men hjemmeholdet, der først fik bolden i nettet.

I 10. minut sparkede Mukhtar læderet knaldhårdt på tværs til topscorer Teemu Pukki, der tæt under mål troede, at han havde bragt Brøndby foran.

Men helt korrekt blev finnens scoring annulleret for offside. Det var, som altid når de to hold mødes, intenst, men til gengæld ikke altid lige smukt.

Begge hold begik flere uprovokerede fejl, og selv Hany Mukhtar havde i kampens begyndelse svært ved at få det til at rulle. Derimod spillede Frederik Rønnow op til vanlig standard i Brøndby-målet.

Annonce:

Midt i 1. halvleg slog landsholdsreserven til med en fornem redning på Pavlovics hovedstød, og med en endnu bedre redning forhindrede han Andreas Cornelius at sende returen i nettet.

Mukhtar.jpg
Flaget på linjen var dog hævet, så scoringen havde ikke talt, hvis den store FCK-angriber havde passeret Brøndby-keeperen.

Det var meget jævnbyrdigt i 1. halvleg med få chancer, men Brøndby var meget tæt på at kunne gå til pause med en føring.

Mukhtar tog ti minutter i pausetid chancen langt ude fra, men tyskerens labre langskud hamrede mod den ene stolpe, mens FCK-keeper Robin Olsen strakte sig forgæves.

Se Mukhtars drøn her:

I 43. minut fik Andrija Pavlovic en løs chance i feltet, men afløseren for den karantæneramte Federico Santander blev hårdt presset af Benedickt Röcker, og Rønnow havde ingen problemer med at pille serberens afslutning.

Brøndby havde ikke de store problemer med Pavlovic, derimod voldte Andreas Cornelius hjemmeholdet problemer med sin enorme fysik.

Annonce:

Han var lige ved at stryge igennem i begyndelsen af 2. halvleg, men tyske Röcker kom flot tilbage og forhindrede en københavnsk afslutning.

Austin testede Robin Olsen med en todenkugle i 54. minut, men den svenske landsholdsmålmand var vågen og klarede med en fin enhåndsparade.

Det bølgede frem og tilbage på et forårskoldt Brøndby Stadion, og efter en god times spil skulle der en fodparade fra Rønnow til at forhindre Andreas Cornelius i at score sit første Superliga-mål mod Brøndby.

'Corner' var sammen med Erik Johansson sit holds bedste, og i 65. minut var han nærmest i niveau med den øvre del af Sydsiden, da Peter Ankersen sendte et indlæg ind i Brøndby-feltet.

Ved bageste stolpe ragede FCK-angriberen højere end alle andre og headede bolden perfekt på tværs til Benjamin Verbic, der let kunne heade Superligaens førerhold foran.

Annonce:

Kun et par minutter senere kunne FCK have sat dødsstødet ind, da de fangede Brøndby-holdet i ubalance, men Pavlovic valgte i fri position at aflevere ind i fødderne på Röcker i stedet for selv at tage chancen. 

Hany Mukhtar fik en gylden frisparksmulighed ti minutter før tid. Den tyske U21-landsholdsspiller fik bolden forbi muren, men ikke Robin Olsen.

Heldigvis for Brøndby får han også muligheden for at passere FCK-keeperen i næste sæson, men lige nu må han og resten af den blå-gule menighed bare konstatere, at FC København stadig er Danmarks bedste hold. 

Se Brøndby-supporternes tifo:

Mukhtar går voldsomt ned i løn: Et nemt valg for mig

Brøndby-bombe: Køber Mukhtar fri

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby til sommer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: