FCK og Brøndby er i dialog om tilskuertvist inden derby

FC København og Brøndby er i dialog om en løsning, der kan få Brøndby-fans til at ophæve boykot af derby

Brøndby-fans  vil boykotte derby, men klubberne arbejder nu på en løsning. (Foto: Jens Dresling)
Brøndby-fans vil boykotte derby, men klubberne arbejder nu på en løsning. (Foto: Jens Dresling)

Tre dage inden søndagens derby mellem FC København og Brøndby i Telia Parken, er det stadig uvist, om udeholdet Brøndby får støtte fra sine fans på udebaneafsnittet.

Onsdag meddelte Brøndby Support og de aktive fangrupper, at man vil takke nej til billetter til kampen.

Årsagen er, at fansene føler sig uretfærdigt behandlet af FC København, som har fremsat en række krav, der gør det svært for Brøndbys fans at støtte deres hold med en såkaldt tifo.

Onsdag lagde begge klubber op til dialog om problematikken, og Ritzau erfarer torsdag, at parterne er i dialog i forsøget på at finde en løsning inden kampen.

Er Agger en del af det nye Brøndby-setup? Næppe, mener Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Krabbe Allan Olsen Brøndby light: Så giver det ikke mening med Agger

Brøndby IF ville efter planen åbne billetsalget til kampen torsdag, men nu er planen at skyde det i gang fredag eftermiddag, hvor man håber at have fundet frem til en løsning.

Når parterne ikke frem til en løsning, kan Brøndby i yderste konsekvens frasige sig et udebaneafsnit til kampen. Brøndby kan også vælge at sælge billetter til andre fans end de, der repræsenterer fangrupperne.

Tilskuertvisten mellem de to klubber tog sin begyndelse op til det seneste indbyrdes møde i pokalturneringen 6. april.

Som et modsvar på at Brøndby har begrænset FC Københavns udebaneafsnit til kommende indbyrdes kampe på Brøndby Stadion, valgte FCK at gøre det samme, og Brøndby blev blot tildelt 1903 billetter til pokalkampen.

TV: Vurdér selv. Hvem vandt tifo-krigen i første pokalmøde?

Efter opgøret, der sluttede 1-1, opstod uroligheder blandt nogle af Brøndbys tilskuere, der kastede diverse genstande efter blandt andre FCK-spillere, der ville forlade banen gennem spillertunnelen.

Ovenpå episoden holdt de to klubber møde om sikkerheden. Her blev det besluttet, at Brøndbys afsnit skulle begrænset yderligere, så kun 1400 fans vil få adgang til søndagens ligakamp.

Men nu er det altså tvivlsomt, om billetterne overhovedet vil blive solgt.

- Vi vil ikke acceptere d en chikane og sabotage af vores opbakning, som vi i øjeblikket oplever fra FCK's side, lød det fra fangrupperne Brøndby Support, Deling 43 og Alpha onsdag.

Søndagens ligakamp i Telia Parken begynder søndag klokken 18. På onsdag den 20. april tørner rivalerne sammen i retursemifinalen i pokalturneringen - denne gang i Brøndby.

Brøndby-fansene har besluttet sig for at blive væk fra kampen mod FCK. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-fans vender FCK-derby ryggen

Troels Bech skal i fremtiden sammensætte et slagkraftigt mandskab for færre penge. Det ventes, at spillerbudgettet skæres 10-15 mio. kr. om året. (Foto: Jonas Olufson) Brøndby Brøndbys maveplasker: Derfor er det en god ide

Trods nedskæringer mener sportsdirektør Troels Bech fint, at løntunge Daniel Agger kan fortsætte i klubben. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby har plads til Agger i det nye budget

36 kommentarer
Vis kommentarer