FCN-direktør om Brøndby: Et udtryk for desperation

FC Nordsjælland-direktør Ole Palmå vil gerne gå i dialog med Brøndby om forholdene i udebaneafsnittet på Farum Park, men han vil ikke lade sig diktere af klubben fra Vestegnen

Brøndby har fået 12 indberetninger i denne sæson, fordi deres fans har overtrådt diverse regler. Billedet her er fra seneste derby mod FCK i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)
Brøndby har fået 12 indberetninger i denne sæson, fordi deres fans har overtrådt diverse regler. Billedet her er fra seneste derby mod FCK i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)

Der går ofte lidt for vildt for sig, når Brøndby spiller på udebane.

Klubben fra Vestegnen har både fået advarsler og bøder for deres tilhængere adfærd på udebane.

Der er blevet afbrændt romerlys og kastet med lightere, og problemet er nu blevet så stort, at Brøndby har fremsat en række krav til de klubber, som de mangler at møde i foråret.

Se også: Galt eller genialt? Her er Brøndbys krav til konkurrenterne

FC Nordsjælland har haft besøg af Brøndby to gange i denne sæson og er derfor ikke blandt de fem klubber, der onsdag fik en mail fra Brøndby med en række krav til udebaneafsnittet.

Men udmeldingen fra Vestegnen vækker forundring i Farum-klubben.

- Brøndbys udmelding er vel et udtryk for desperation, for det er selvklart, at de ikke har styr på deres fans. Det vidner 12 disciplinære indberetninger i 22 kampe om i denne sæson.

- Når man ikke en gang på Brøndby Stadion altid kan styre sine fans og garantere sikkerheden for spillerne og tilskuere, virker det selvfølgelig lidt underligt på de andre klubber, at Brøndby pludselig kommer og dikterer en række krav, som vi skal følge, for ellers fralægger Brøndby sig ansvaret, siger FC Nordsjællands direktør, Ole Palmå, til Ekstra Bladet.

FCN-direktør Ole Palmå undrer sig over, at Brøndby vil forsøge at diktere andre klubber, hvad de skal gøre (Foto: Christian Klindt Sølbeck)
FCN-direktør Ole Palmå undrer sig over, at Brøndby vil forsøge at diktere andre klubber, hvad de skal gøre (Foto: Christian Klindt Sølbeck)

Palmå har en fortid som direktør i Brøndby, og der er ikke mange pluspoint til den tidligere arbejdsgiver i den aktuelle sag:

- Måden, Brøndby har håndteret denne sag på, er ikke professionel og minder om deres tilgang til forhandlingerne om en ny tv-aftale

- Brøndby vil diktere, hvad andre skal mene og gøre, og der er jo sjældent noget man opnår gode resultater på.

Se også: Superliga-konkurrent: Brøndby skyder over målet

Ole Palmå siger, at FC Nordsjælland er indstillet på gå i dialog med både Brøndby og andre klubber for at skabe den bedst mulige sikkerhed på udebaneafsnittet på Farum Park - og også diskutere, hvor meget det koster, og hvem der skal betale.

- Men det bliver en dialog og ikke et diktat fra Brøndby, siger FC Nordsjælland-direktøren.

Brøndbys næste udekamp er mod SønderjyskE 12. april, og i det sønderjyske har Brøndbys udmelding betydet, at billetsalget til kampen er blevet suspenderet.

Se også: Tilskuer-strid: Sønderjyske lukker billetsalg mod Brøndby

- Vi er i SønderjyskE kede af, at Brøndby IF med så kort varsel, og samtidigt i helligdagene, opstiller krav om tiltag og ændringer på stadion, som vi vil få yderst vanskeligt ved at opfylde inden den 12. april.

- SønderjyskE vil under ingen omstændigheder gå på kompromis med sikkerheden for tilskuere, officials og spillere. Vi har derfor besluttet at suspendere salget af billetter i både hjemme – og udebaneafsnittene, skriver klubben på sin hjemmeside som en reaktion på Brøndbys udmelding.

Se Brøndby-fans sende kasteskyts mod FCK-keeper Stephan Andersen, da 'New Firm' blev spillet i begyndelsen af marts:

Brøndbys otte krav i forhold til sikkerheden under udekampe
 • Opsætning af finmasket net omkring udebaneafsnittet, således at nettet effektivt sikrer mod, at der ikke kan kastes genstande fra udebaneafsnittet og ind på banen eller på andre tilskuerafsnit. Nettet skal være finmasket med masker, der ikke er større end 5 x 5 cm., og det skal ikke umiddelbart kunne rives ned. Det foretrækkes i farven grøn, da det er mindst generende for udsynet. Vores sikkerhedschef vil gerne assistere med råd og vejledning til opsætningen af nettet, ligesom vores sikkerhedschef endeligt vil skulle godkende opsætningen af sikkerhedsnettet syv dage før den pågældende kamp.
   
 • Antallet af personer i udebaneafsnittet skal kunne reduceres efter samråd med Brøndby IF's sikkerhedschef, og Brøndby IF skal have medindflydelse på distribution af billetter i udebaneafsnittet.
   
 • I udebaneafsnittet til kampen mod Brøndby IF skal der som minimum gælde stadionregler som i vedlagte eksemplar.
   
 • Hjemmeholdet afsætter et passende antal kontrollører til udebaneafsnittet, der i samarbejde med Brøndby IF's spottere agerer hensigtsmæssigt og får fat i de personer, der overtræder stadionreglementet, ligesom kontrollørerne foretager en effektiv visitering af tilskuerne i udebaneafsnittet.
   
 • Hjemmeholdets kontrollører sikrer inden afviklingen af kampen, at udebaneafsnittet er effektivt gennemsøgt for ulovlige effekter som f.eks. pyroteknik.
   
 • Hjemmeholdet sikrer efterfølgende, at der føres sager mod alle de personer, som pågribes for overtrædelse af stadionreglementet i udebaneafsnittet, og at Brøndby IF's sikkerhedschef opdateres om forløbet af disse sager. Hjemmeholdet er efter samråd med Brøndby IF forpligtet til at føre sagerne til minimum Byretten.
   
 • Adgangsforholdene er tilstrækkelige for at kunne imødekomme det pres fra de mange gæstefans. Det sikrer både kontrollørerne en mulighed for grundig visitation, men giver også fansene en god velkomst og skaber en god atmosfære fra starten.
   
 • Hvis afsnittet er tæt på baglinjen/sidelinjen, skal der tages ekstra forholdsregler, så fansene kan medbringe positive faneffekter, uden at det får indflydelse på kampens afvikling.
171 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere