Fem kritiske punkter: Derfor er Frank under massivt pres

Her er fem årsager til, at Thomas Frank får et forår med ryggen mod muren

Thomas Frank vil resten af foråret være under et massivt pres for at opfylde klubbens målsætning. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank vil resten af foråret være under et massivt pres for at opfylde klubbens målsætning. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Målsætningen hedder top-3, men som Brøndby præsterede søndag lignede det et hold, der skal være lykkelige for, at nedrykningen allerede er afgjort.

Brøndby nåede et nyt lavpunkt i 1-3 blamagen mod SønderjysE. Det var ligefrem pinligt at opleve, hvor svage fysisk, teknisk og i visse momenter taktisk, Brøndby stod i opgøret mod Superligaens største positive overraskelse.

Foråret 2016 kan godt blive det sidste for Thomas Frank i cheftrænerstolen. Det gør det helt sikkert, hvis han ikke opfylder målsætningen. Men det er også svært at spore den spillemæssige udvikling både individuelt og som kollektiv.

- Nederlag skal gøre ondt på os alle. Men det handler også om, at vi hurtigt får det ud af systemet og kommer videre. Vi skal tænke på den næste opgave (søndag mod Randers), hvor vi skal vinde, siger Thomas Frank.

Sønderjyske trynede Brøndby i ondt drama

Her er fem årsager til, at Thomas Frank er under et massivt pres i foråret i Brøndby.

1. Ingen udvikling

Det kan godt være, at Brøndby de to første år opfyldte målsætningerne om Top-4 og top-3. Og mulighederne for at nå top-3 igen i denne sæson er også inden for rækkevidde. Men der sker bare ikke den store udvikling blandt flere af spillerne. Riza Durmisi flyttede sig meget i 2015, men er startet meget skidt i år. Talenter som Frederik Holst, Andrew Hjulsager, Patrick Da Silva og Christian Nørgaard virker som spillere, der ganske enkelt ikke har et højere topniveau. Og hvor længe skal der være tålmodighed med dem?

2. For lidt fysisk styrke

Man så det mod SønderjyskE, hvordan Brøndby blev kvalt på fysikken. De spillere, som Thomas Frank sendte på banen i søndags, havde slet ikke fysisk styrke til at stå imod. Det er et problem, når du er i en situation, hvor du er så afhængige af tre fysisk stærke spillere som Agger, Austin og Albrechtsen.

3. Det lave bundniveau

Brøndby manglede fem potentielle startere mod SønderjyskE – Daniel Agger, Martin Albrechtsen, Lebogang Phiri, Thomas Kahlenberg og Rodolph Austin – men de øvrige beviste ikke, at de kan løfte holdet. For Thomas Frank må det være rystende at se, hvor lavt Brøndbys bundniveau er, når der mangler betydningsfulde stamspillere.

4. Manglende kvalitet i den smalle trup

Troels Bech havde i vinter en opgave at skære ned på truppens størrelse. Det lykkes. Men det er ikke lykkes at gøre truppen bredere og stærkere. Truppen er med et par skader på vitale pladser for smal til at spille med helt i toppen af Superligaen. Der er alt for store udsving. Det gik mod Hobro at spille med en venstre back og midtbanespiller i det centrale forsvar, men det holdt ikke mod SønderjyskE. Derfor er Brøndby meget sårbare, når de etablerede er ude. Afstanden mellem de bedste og næstbedste i Brøndby-truppen er alt for stor.

5. Presset fra omgivelserne

I to et halvt år har Thomas Franks job næsten dagligt været til diskussion. Det vil det også være her i foråret, hvor han hænger i en tynd Brøndby-tråd. Det massive pres kan ikke undgå at påvirke både træneren og spillerne. Men spillere som Daniel Agger og Thomas Kahlenberg har ingen problemer med det pres. De har prøvet det mange gange før. Det er langt værre for flere af truppens øvrige spillere.

Brøndby-træner: Bronzemedaljer bliver afgjort i sidste runde

TV:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+