Festen fes ud for flade Brøndby

Alexander Zornigers tropper blev ramt af gummiben, da det hele skulle afgøres – fik kun tre af sæsonens sidste 12 point

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby var flade og færdige. Nedsmeltningen i Horsens i slutminutterne i fredags, hvor guldet blev smidt væk, sad mentalt i Brøndby-spillerne. Det var for stor en lussing til at rejse sig få dage senere mod AaB.

Brøndby sluttede sæsonen foran 25.730 tilskuere med at spille 1-1 mod AaB i et opgør, hvor der var lagt op til fest. Men det blev en fest uden et sportsligt højdepunkt. For Brøndby vandt ikke sølv, de tabte guldet. Smed det væk til sidst, da det hele skulle afgøres. Alt var ellers i hænderne hos Brøndby for at sikre det første mesterskab i 13 år, men da det hele spidsede til, stod spillerne ikke distancen. De blev ramt af gummiben.

doc708nbphi7iujndjffdp.jpg 

Fik kun tre af 12 point
Mens Brøndbys fans den seneste tid har drømt om, at guldet kommer hjem ligesom det gjorde i 2005, var håbet og drømmene fuldstændig forsvundet i sæsonens sidste kamp.

Brøndby-spillerne var drænet for mental energi og spillede uden den drive, vilje og engagement Zornigers mandskab har vist hele sæsonen.

Da kalenderen skiftede fra april til maj, så det ellers meget lovende ud. Brøndby førte med fem point og havde samtidig en målforskel, der var ti mål bedre end FC Midtjylland.

Men de fire maj-kampe blev dyre for Brøndby. Alexander Zornigers tropper fik gummiben. De hentede blot tre af 12 mulige point i de sidste fire kampe, og det kostede guldet, da FC Midtjylland i samme periode hentede fuldt hus – 12 point. Brøndby endte således med at tabe fire point til FC Midtjylland.

Farvel til Pukki
Brøndby udskiftede Teemu Pukki kort ind i anden halvleg. Finnen fik blomster før kampen i det, der var hans afskedskamp for klubben. Efter fire år og 55 superligamål er det slut for den transferfrie finne på Vestegnen.

Han gjorde ikke meget væsen af sig i sin afskedskamp. Kevin Mensah afløste ham, men han fik blot fire minutter på banen, før han måtte bæres fra banen med en slem skade. Det lignede en knæ- eller ankelskade.

Siden fik Andreas Bruus en sjælden chance, men det unge talent kunne ikke udrette særlig meget.

doc708nccaxvcm4wbq3fdq.jpg 

Reddet på stregen
Brøndby startede aggressivt og pressede gæsterne langt tilbage på banen i starten af opgøret. Det var ved at give et tidligt føringsmål, da Benedickt Röcker headede mod mål. Bolden passerede Jacob Rinne, men på mållinjen blev den afværget.

Men den gode start havde Brøndby svært ved at følge til dørs før pausen. Spillere som Hany Mukhtar, Christian Nørgaard og Johan Larsson havde ikke samme energiniveau, som vi tidligere har set i sæsonen.

Simon Tibbling var reelt den eneste på Brøndby-mandskabet, der viste energi og den nødvendige power, som Zornigers mandskab har været så berygtet for i hele sæsonen.

Det blev til enkelte halve chancer, specielt efter indlæg fra Johan Larsson i højre side.

Kæmpe fejl af Rønnow
Gæsterne fra AaB var kompakte og satsede på omstillingsfodbold i lange perioder af opgøret.

Det gav chancer før pausen, hvor Rasmus Thellufsen ramte stolpen på et hovedstød. Siden sparkede Jakob Blåbjerg over fra en gunstig position tæt under mål.

AaB kom foran kort før pausen, da Kasper Risgaard udnyttede en stor fejl af Frederik Rønnow.

I sin afskedskamp for Brøndby lavede Frederik Rønnow måske sin største fejl i de tre år, han har været i klubben. Den ellers solide keeper sparkede bolden direkte ud i fødderne på Kasper Risgaard, der loppede bolden over Rønnow. Bolden tog den modsatte opstander og sneg sig lige over stregen. Det var således mållinjedommeren, der dømte bolden inde og derved føring til AaB.

Det var en korrekt scoring, idet bolden var over mållinjen, inden Kasper Fisker nåede tilbage og sparke bolden væk.

Benedickt Röcker udlignede for Brøndby kort før tid, men scoringen kunne ikke rette op på søndagen blev en skuffende dag for Brøndby. En dag til glemmebogen, selv om det blev sølv for andet år i træk siden Alexander Zornigers ankomst. Guldet var så tæt på, og endte til sidst så langt væk.

Brøndby-spillere er grædefærdige efter deres hårde skæbne:

Dansk fodbold-profil stopper karrieren efter kikset oprykning

Var begravet i kaos: Overlevelsen er hjemme!

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby

Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

193 kommentarer
Vis kommentarer