Flere anholdelser: Brøndby bekræfter fan-tumult

Svenske medier rapporterede om uro blandt Brøndby-fans i forbindelse med en træningskamp i Malmö. Nu bekræfter Superliga-klubben selv, at der var en 'mindre situation' søndag eftermiddag

Nogle Brøndby-fans skabte også problemer i selve kampen, da de rev nettet bag det ene mål ned. (Foto: Privatbillede)
Nogle Brøndby-fans skabte også problemer i selve kampen, da de rev nettet bag det ene mål ned. (Foto: Privatbillede)

Brøndby skulle søndag over Sundet for at spille træningskamp mod Allan Kuhns Malmö FF. Men det foregik ikke helt uden problemer.

Ifølge flere svenske medier - deriblandt Kväll Posten - anholdt politiet i Malmø nogle hundrede Brøndby-fans, der angiveligt havde skabt uroligheder og havde været oppe at slås i flere gader.

- De skulle være anholdt og sendt væk. Der bliver ingen fodbold for dem, sagde Mia Sandgren fra svensk politi ifølge Kväll Posten.

Brøndby-fans amok i Malmø: Ført væk af politiet

Brøndbys kommunikations-afdeling bekræfter over for Ekstra Bladet, at der opstod tumult mellem de to fangrupper, men ifølge den danske klub var det de svenske supportere, der startede balladen.

- Der har været en mindre situation i forbindelse med dagens træningskamp, der har involveret både svenske  og danske supportere. Meldingerne vi har modtaget fra svensk politi går på, at det var en gruppe svenske supportere som desværre konfronterede en gruppe danske fans, da de ankom til stadion.

- Det svenske politi valgte derfor at agere hurtigt og præventivt, og har deriblandt sendt en gruppe danske fans tilbage til DK. Derudover var der et flot fremmøde på stadion med over 600 Brøndby fans, siger Brøndbys kommunikationschef Christian Schultz.

Da kampen blev fløjtet i gang, opførte en gruppering af de 600 fans sig ikke eksemplarisk.

(Privatfoto)
(Privatfoto)
 

Nettet bag det ene mål blev revet ned og en jernstolpe blev bøjet. Det betød, at holdene ikke skiftede halvdel ved pausen, som det bør sig, da den tidligere FCK-målmand, Johan Wiland, ikke havde lyst til at stå foran tribunen med Brøndby-fans.

Malmö FF vandt kampen med 1-0.