Forklarer stor million-bonus i Brøndby

De tre direktører i Brøndby IF fik i 2018 omkring 50 procent mere i løn end året før. Forklaringen er bonusser for gode sportslige og økonomiske resultater

Forklarer stor million-bonus i Brøndby

Brøndbys regnskab viser overskud, men betyder det, at profilerne bliver solgt til sommer? Ekstra Bladets journalist Mads Glenn Wehlast udlægger her sagen. Producer: Martin Lorentsen

Når fodboldholdklarer sig godt, får spillerne ofte pengebonusser. Og når fodboldforretninger klarer sig godt, kan der falde noget ekstra af i lønningsposen til direktørerne. Det var tilfældet i Brøndby IF i 2018.

Klubben blev nummer to i Superligaen og vandt pokalturneringen og havde dermed et godt år rent sportsligt, og forleden sendte Brøndby sit årsregnskab ud, som viste 10,4 millioner kroner i overskud. De gode resultater på banen og i regnskaberne kastede i alt 3,3 millioner kroner i bonusser af sig til direktionens tre medlemmer:

- Administrerende direktør Jesper Jørgensen: 1,76 millioner

- Sportsdirektør Troels Bech: 968.000

- Kommerciel direktør Ole Palmå: 60.000

I alt har de tre direktører fået lige knap tre millioner kroner mere for deres arbejde i 2018 end året før, hvilket også omfatter almindelig løn, pension og fortegningsret på aktier. Det er en stigning på lige over 50 procent (Palmå var dog kun ansat i klubben i ni måneder i 2017).

Det er især punktet 'Kontant baseret incitamentordninger';, der er steget. Jesper Jørgensen bekræfter, at det er bonusbetalinger.

Er det for sportslige eller økonomiske resultater?

- Det er begge dele, siger den administrerende direktør.

Kunne man ikke bruge de tre millioner på at aflønne en god Superliga-spiller i stedet for bonusser til direktionen?

- Det forholder jeg mig ikke til. Det er klart, at hvis man ikke bruger penge på ét, så kan man bruge dem på noget andet, siger Jesper Jørgensen.

Fire mål i debuten: Topscorer falder tre meter i absurd jubelscene

Barsk sommer i vente: Brøndby skal sælge spillere for 44 millioner

- Det største talent siden Laudrup