Forklarer stor million-bonus i Brøndby

De tre direktører i Brøndby IF fik i 2018 omkring 50 procent mere i løn end året før. Forklaringen er bonusser for gode sportslige og økonomiske resultater

Brøndbys regnskab viser overskud, men betyder det, at profilerne bliver solgt til sommer? Ekstra Bladets journalist Mads Glenn Wehlast udlægger her sagen. Producer: Martin Lorentsen

Når fodboldholdklarer sig godt, får spillerne ofte pengebonusser. Og når fodboldforretninger klarer sig godt, kan der falde noget ekstra af i lønningsposen til direktørerne. Det var tilfældet i Brøndby IF i 2018.

Klubben blev nummer to i Superligaen og vandt pokalturneringen og havde dermed et godt år rent sportsligt, og forleden sendte Brøndby sit årsregnskab ud, som viste 10,4 millioner kroner i overskud. De gode resultater på banen og i regnskaberne kastede i alt 3,3 millioner kroner i bonusser af sig til direktionens tre medlemmer:

- Administrerende direktør Jesper Jørgensen: 1,76 millioner

- Sportsdirektør Troels Bech: 968.000

- Kommerciel direktør Ole Palmå: 60.000

I alt har de tre direktører fået lige knap tre millioner kroner mere for deres arbejde i 2018 end året før, hvilket også omfatter almindelig løn, pension og fortegningsret på aktier. Det er en stigning på lige over 50 procent (Palmå var dog kun ansat i klubben i ni måneder i 2017).

Det er især punktet 'Kontant baseret incitamentordninger';, der er steget. Jesper Jørgensen bekræfter, at det er bonusbetalinger.

Er det for sportslige eller økonomiske resultater?

- Det er begge dele, siger den administrerende direktør.

Kunne man ikke bruge de tre millioner på at aflønne en god Superliga-spiller i stedet for bonusser til direktionen?

- Det forholder jeg mig ikke til. Det er klart, at hvis man ikke bruger penge på ét, så kan man bruge dem på noget andet, siger Jesper Jørgensen.

Intl. fodbold Fire mål i debuten: Topscorer falder tre meter i absurd jubelscene

Med et budgetteret salg på 44 mio. kr. i forventede transferindtægter ligner det et sommersalg af Hany Mukhtar. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Barsk sommer i vente: Brøndby skal sælge spillere for 44 millioner

Andreas Skov Olsen fejrer et af sine mange mål. Foto: Jens Dresling. Sport og Spil - Det største talent siden Laudrup  

79 kommentarer
Vis kommentarer