Forskel på svenskere i Brøndby: Derfor fik jeg lov

Johan Larsson måtte igennem diskussioner med Brøndby for at komme med på ligalandsholdets tur, som holdkammeraten Simon Tibbling blev overtalt til at blive hjemme fra

Brøndby overvintrer et point fra førstepladsen i Superligaen og om præcis en måned, 4. februar, spilles årets første tællende kamp i dansk fodbold, når de blågule skal på besøg i Parken til den flyttede pokalkamp mod FCK.

Derfor kommer vinterens ligalandsholdsture for både Danmark og Sverige noget på tværs. Mens Brøndby har fået lov at få Christian Nørgaard og Frederik Rønnow hjem før tid og har presset Simon Tibbling til at melde afbud til det svenske ligalandshold, så er Brøndby-anfører Johan Larsson med på hele turen.

- Jeg er glad for, at de lader mig gå nu, selv om det ikke var uden visse diskussioner. Men vi blev hurtigt enige om, at det her er en stor chance for mig, og at et VM er på spil, siger Johan Larsson til Fotbollskanalen.

Højrebacken var også udtaget, da det svenske A-landshold senest spillede mod Italien i VM-playoffen, og disse kampe kan have haft stor betydning for Brøndbys beslutning.

- Jeg tror, det er hovedårsagen. De så, at jeg var med der, og at der findes en god chance for, at jeg bliver udtaget til VM. De under mig det og håber også på det, siger Johan Larsson.

Det er 7. januar, at det svenske ligalandshold spiller første kamp, når Estland er modstanderen, mens Danmark venter fire dage senere.

Superliga-topscorer afslører: Derfor sagde jeg nej til Brøndby

Johan Larsson måtte gerne komme med på ligalandsholdets tur, men ikke Simon Tibbling. Foto: Jens Dresling
Johan Larsson måtte gerne komme med på ligalandsholdets tur, men ikke Simon Tibbling. Foto: Jens Dresling
 

Mens Larsson altså er med på turen, så er Simon Tibbling altså ikke med. I første omgang lød forklaringen, at han var ny i Brøndby og gerne vil blive og konkurrere om pladserne på midtbanen i det danske.

Siden forklarede Tibbling i et længere svensk interview hos Wenstrom Television, at det ikke udelukkende var hans egen beslutning.

- Det var vel en fælles beslutning måske - fra mig og Brøndby. Jeg kom meget sent ind i sæsonen og mistede de første kampe, så de vil gerne have, at jeg er med fra starten og komme ind i systemet, og lære det hele bedre, sagde Tibbling.

- De vil gerne have, at jeg er med fra starten, og så blev det en fælles beslutning, at jeg må blive hjemme denne gang, desværre. Det er trist, for jeg vil gerne spille for landsholdet, men man har sin karriere i klubholdet.

- Det var desværre dårlig timing, og det blev som det blev, og jeg forstår godt Brøndbys syn på det og respekterer det, og det er også vigtigt for mig at kunne præstere godt i Brøndby, sagde Tibbling.

Mens Johan Larsson står noteret for tre A-landskampe, så har Simon Tibbling endnu ikke optrådt på det bedste svenske hold.

Presset til afbud? Brøndby-spiller forklarer landsholds-nej

Go' lir: Brøndbys kvinder viser røv efter sejr

Se Gerrards rørende Agger-hilsen

Superligaen: Sådan handler Brøndby og Lyngby i transfervinduet