Annonce:
Annonce:

Forvandlet og forandret: Derfor scorer jeg mange mål

- Nu er mit mål at score 20 for sæsonen, siger Brøndbys finske topscorer, Teemu Pukki

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

'Panikken' var ved at brede sig: Teemu Pukki havde spillet tre kampe i træk i Superligaen uden at score.

Var finnen på vej i en målkrise? Svaret gav han med to scoringer mod Lyngby i en kamp, hvor han burde have scoret mindst tre mål.

Efter to sæsoner med ni scoringer i hver sæson i Brøndby har Teemu Pukki foreløbig fordoblet sæsonscoringen med 18 træffere.

Zorniger min bedste træner
Finnen er forvandlet, forandret og i stærk udvikling. Men hvad er i grunden hans egen forklaring på den markante ændring:

- Jeg kan godt lide den måde, vi spiller på. Vi skaber altid mange chancer i alle kampene, forklarer Teemu Pukki og uddyber:

Annonce:

- Alexander Zorniger har også betydet meget for min udvikling. Han er den bedste træner, jeg har haft. Mange spillere i Brøndby har samme følelse. Han har været med til at bringe os spillemæssigt op på et højere niveau, mener Teemu Pukki og kommer med en anden forklaring på den store succes i sæsonen:

- Mentalt er jeg også blevet meget stærkere. Jeg har hele tiden haft troen på, jeg kommer tilbage efter en periode uden mål. Nu føler jeg, at jeg er en anden og bedre spiller end for tre år siden, siger Teemu Pukki, der nu jagter 20 sæsonmål.

Teemu Pukki med to træffere mod Lyngby og nu Superliga-topscorer med 18 træffere. Foto: Lars Poulsen
Teemu Pukki med to træffere mod Lyngby og nu Superliga-topscorer med 18 træffere. Foto: Lars Poulsen

Med titlen som Superligaens topscorer med 18 træffere og blot 14 måneder til kontraktudløb kan der ikke undgå at komme fokus på, om fremtiden er i Brøndby eller i udlandet i næste sæson.

- Det kan godt være, at der vil være interesse. Men der er stadig otte kampe tilbage af sæsonen. Min fremtid tænker jeg ikke på, mens sæsonen står på. Mit fokus ligger på sæsonens sidste otte kampe, smiler Teemu Pukki og erkender, at det er meget sjovt lige nu at være en del af det, der sker i Brøndby.

Annonce:

Pukki scorede to gange mod Lyngby, men han erkender, han burde have scoret et tredje mål, da han stod helt fri og ramte overliggeren.

- Det var nok den største chance i den kamp, jeg brændte, siger han.

Torsdag venter pokalkvartfinalen i Randers for Pukki og holdkammeraterne. Det sker i en turnering, som er Brøndbys eneste chance for at vinde den første titel i ni år. Klubben satser stort på pokalturneringen, hvor Alexander Zorniger varsler flere udskiftninger på holdet. I søndagens sejr mod Lyngby havde han skiftet fire spillere ud.

Pukki på pletten! Topscoreren trynede Lyngby

Påvirket Brøndby-svensker: Kærligheden vil overvinde

Jan Mølby: Han er Chelseas vigtigste spiller

Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: