Frank åbner op for første gang: Ikke set en hel Brøndby-kamp

- Jeg er kommet videre med mit liv og har ikke set en hel Brøndby kamp, siden jeg stoppede i klubben 9. marts, siger Thomas Frank, der for første gang sætter ord på afskeden med Brøndby

Hør Thomas Frank udtale sig, da afskeden med Brøndby blev en realitet.

Solbrun i shorts og badetøfler er der ingen tvivl om, at Thomas Frank er kommet helt ned i gear efter den turbulente afsked med Brøndby for mere end to måneder siden.

Sammen med Louis, en stor, kærlig bullmastiff, byder den arbejdsløse træner indenfor efter en tid, hvor han har brugt alle sine kræfter og energi på familien. Netop hjemvendt fra 16 dages ferie i Indonesien virker Thomas Frank tilmed som en mand, der oser af overskud og hviler meget i sig selv.
- Det slider enormt meget at være træner i en klub som Brøndby. Du er reelt på 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Jeg brugte meget energi og levede mig meget ind i jobbet. Derfor er du nødt til at tage dine pauser, som jeg har mulighed for lige nu.

- Jeg har virkelig nydt den tid, jeg har haft de seneste måneder. Jeg har haft mulighed for at være mere for min kone og vores tre børn. Jeg har haft tid til at se venner og så har jeg haft mulighed for at tænke lidt på mig selv. Og så har det specielt lørdag morgen været fantastisk at stå op og spise morgenmad sammen med familien. Det kunne jeg godt blive afhængig af, smiler Thomas Frank.

Han er på en gang afslappet og meget afklaret med fortiden. Den bratte afsked med Brøndby er kommet på afstand. Og for første gang åbner Thomas Frank lidt op for sin sidste tid i klubben og hvad han går og tænker om fremtiden.

Mens Brøndby har kæmpet på og uden for banen, har Thomas Frank nydt at holde ferie. (Foto: Lars Poulsen)
Mens Brøndby har kæmpet på og uden for banen, har Thomas Frank nydt at holde ferie. (Foto: Lars Poulsen)

Onsdag den 9. marts blev Thomas Franks sidste arbejdsdag i Brøndby. Dagen forinden eksploderede Oscar-gate. Historien om storaktionær Jan Bech Andersen, der på et Brøndby debatforum havde angrebet Thomas Frank og daværende sportsdirektør Per Rud i skarpe vendinger for deres dispositioner i klubben.

- Jeg traf beslutningen om at stoppe tirsdag aften i samråd med familien og gode venner. Jeg informerede Brøndby næste morgen og stoppede så i klubben, siger Thomas Frank, der af hensyn til den ophørsaftale, han har lavet med klubben, ikke kan gå nærmere i detaljer om afskeden.

- Jeg kan bare sige, at det var den helt rigtige beslutning, jeg traf på daværende tidspunkt. En beslutning, jeg på ingen måder har fortrudt, på trods af, at jeg selvfølgelig havde en drøm om at slutte på en anden måde. Det er nu engang de færreste trænere, der slutter helt på toppen, fastslår han.

Daniel Agger og Riza Durmisi er væk fra Brøndby, der nu skal i gang med at bygge tingene op på ny. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Her er Brøndbys store sommer-cirkus

Den tidligere Brøndby-træner har ikke haft et behov for at sparke bagud på nogen måder i forhold til den bratte afsked med klubben efter næsten tre år.

- Jeg er kommet videre. Jeg har bladret videre til næste side i mit liv. Jeg mener på ingen måde, det ville være professionelt at sparke bagud, hverken dengang eller i dag.

- Jeg ser fremad og ønsker Brøndby det bedste fremover. Det er en klub med utroligt mange passionerede, kompetente mennesker på og uden for banen. De fortjener det bedste.

Thomas Frank er afklaret med sin Brøndby-afsked og ønsker ikke at sparke tilbage mod klubben, som han kun ønsker det bedste for. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank er afklaret med sin Brøndby-afsked og ønsker ikke at sparke tilbage mod klubben, som han kun ønsker det bedste for. (Foto: Lars Poulsen)
 

Ingen kontakt til spillerne
1-3 nederlaget til SønderjyskE 6. marts blev hans sidste kamp i spidsen for Brøndby. Siden har han faktisk ikke brugt mange kræfter på at følge klubben.

- Jeg har af respekt for klubben bevidst valgt ikke at tale med spillerne og ikke komme på stadion i den her periode, siger Thomas Frank og uddyber:

- I starten var det lidt mærkeligt, at det ikke var mig, der stod nede på sidelinjen, når jeg så Brøndby på TV. Men der gik et par runder, så var det ligesom overstået.

- Jeg har ikke set en hel Brøndby-kamp, siden jeg stoppede. Jeg har kun set brudstykker af deres kampe, understreger han.

Selv om Thomas Frank har lagt Brøndby-tiden bag sig, ville han ikke have undværet den ballast og erfaring, som opholdet har givet ham på vejen mod et nyt trænerjob i fremtiden.

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Står ved sine holdninger
- Jeg har været stolt af at få lov at arbejde i en klub, hvor ånden, passionen, fællesskabet og opbakningen er så stor. Min kærlighed til Brøndby og klubbens fans vil aldrig forsvinde.

- Selvfølgelig har jeg reflekteret lidt over min tid i klubben. Og jeg er stolt over, at jeg sammen med en dygtig stab har været med til at lave et solidt fundament for klubben.

- Vi startede reelt fra nul i 2013, hvor jeg til den første træning havde 13 spillere heraf 10 førsteårs seniorer. Vi fik bygget en god træningskultur og lavet et solidt link til Masterclass og endnu vigtigere: Vi opfyldte de målsætninger, vi havde. Vi blev nummer fire den første sæson, siden vandt vi bronze, og da jeg stoppede, lå vi tre point fra top-3, siger Thomas Frank og taler lidt om den største udfordring, han ser Brøndby står foran.

- Det helt afgørende for Brøndby er at afstemme forventningerne. Vi var dygtige til at nedtone dem, så der ikke kom urealistiske forventninger om guldmedaljer. Det er helt afgørende for klubben at få afstemt forventningerne for fremtiden, som jeg også kan se, er sket med den nye plan.

- Den vigtigste læresætning for mig, når jeg reflekterer over min tid i Brøndby, må være, at uanset hvor mange meninger og holdninger, jeg møder på min vej, så vil det altid være ekstremt vigtigt for mig at gøre de ting, jeg tror på og turde stå ved dem. Jeg vil også i mit næste job se det bedste i andre mennesker frem for at tænke negative tanker, understreger Thomas Frank.

Kan du finde dig selv på billederne? (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport Spot dig selv: Var du til medaljekamp på Brøndby Stadion?

Frank har leveret gode resultater i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Frank er årtiets bedste Brøndby-træner - Auri dårligst

Foto: Jens Dresling Brøndby Thomas Frank den store vinder i Brøndby

Brøndby Så stor er forskellen på Auri og Frank

FC København var sæsonens store hold med mesterskabet og pokaltriumfen. (Foto: Lars Poulsen) Sport Bag om Superligaen - det husker vi sæsonen for

30 kommentarer
Vis kommentarer